Koncert duhovne glazbe klape Sveti Juraj uskoro na Laudato TV-u!

Snimku koncerta premijerno će se prikazati na Laudato TV u Velikom tjednu.

1.jpg
Autor
Kristina Bitanga/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Kristina Bitanga
Objavljeno:
 
13.03.2020 15:49

Klapa 'Sveti Juraj' Hrvatske ratne mornarice, u suradnji s Nadbiskupskim ordinarijatom u Splitu, snimila je danas TV koncert duhovnih skladbi pod nazivom 'Misao svijeta'.

Koncert je snimka cjelovečernjeg koncerta iz katedrale Svetog Duje u Splitu na kojem je mornarička klapa iz Splita izvela 20 duhovnih skladbi i napjeva koje predstavljaju samo manji dio repertoara kojeg čuvaju i njeguju u svom duhovnom opusu.

Tako će gledatelji i slušatelji moći čuti skladbe pok. Ljube Stipišića Delmate 'Oče naš', 'Majko ljubeznjiva' i 'Molitva žuljnih ruku'; skladbe don Šime Marovića 'Ja sam Uskrsnuće i Život' te njegove skladbe na tekst don Ante Mateljana 'Tebe tražim Bože moj', 'Majko riči tvoje blage' i na tekst Marka Marulića 'Divici Mariji', kao i A. Škobalja 'Mila zemljo naša'; pučke napjeve iz Kaštel Starog 'Oče nebeski Bože' i 'Puna tuge', 'Prosti moj Bože' i 'Puče moj'; te skladbe 'Ave Maria' (Vladan Vuletin), 'Veličaj' (F.S. Vilhar, Kalski), 'Dajte mi sladak pjev' (Josef Engelhardt), 'Misao svijeta' (Krešimir Magdić, S. S.Kranjčević), 'Bliže o Bože moj' (Sarah Flower Adams, Lowell Mason), 'Tebe pojem' (Dimitri Bortnijanski), 'Oči u oči' (V.Grbac, B.Bošnjaković, M.Božić), kao i 'Krist na žalu' Karola Wojtyłe.

- Ovaj koncert duhovnih skladbi znakovitog naslova 'Misao svijeta' po poznatoj pjesmi Silvija Strahimira Kranjčevića iz njegovog oratorija Mojsije nije samo povratak mornaričke klape ljepoti vlastite izvornosti - ljudskom glasu u akustici prostora - već je na neki način povratak čovjeka svojem Počelu što u ovom korizmenom vremenu na poseban način želimo osvijestiti kako sebi tako i ljudima s kojima se susrećemo - kazao je Marko Bralić, zapovjednik klape zahvalivši Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, a na poseban način generalnom vikaru mons. Miroslavu Vidoviću, na spremnosti za suradnju i velikoj potpori koju su iskazali ovom projektu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba