Molimo zajedno uz predivnu pjevanu Zlatnu krunicu u izvedbi Pobjede svetih

Pjevana zlatna krunica koja se začula iz dominikanskog samostana u Rijecu krajem travnja, sada se može pronaći i u obliku video spota koji je predstavila Pobjeda svetih.

krunica.jpg
Autor
Barbara Brezac Benigar/Laudato/M.P.
Fotograf
Youtube/screenshot
Objavljeno:
 
13.05.2020 10:14

Ovaj molitveno slavljenički band redovito nas na društvenim mrežama obogaćuje različitim duhovnim sadržajima, a kao i svi mi pronašli su se usred neizvjesne situacije izazvane korona virusom.
 

- Svjedoci smo jednog novog vremena koje na svima nama ostavlja određeni trag nemira. Svjesni smo koliko se djece i odraslih bori u ovom trenutku na različite načine. Neki za zdravlje i egzistenciju, a neki doslovno za život. Stoga smo htjeli na ovaj način donijeti poruku da postoje predivna skrovišta koja nas mogu zaštititi i donijeti nam beskraju predragocjenu ljubav, utjehu i mir i pružiti još jače trenutke uranjanja u sve ono sveto čime se jedino danas želimo 'zaraziti' – Božjom blizinom, blizinom najsavršenijeg utočišta svega svijeta kroz Presveto Srce Isusovo i Presveto Srce Marijino – piše jedna od članica Barbara Brezac Benigar.
 
U spotu se pojavljuju članovi Pobjede svetih: autor glazbe, na klavijaturama, Dino Šubat i pjevačice Ani Titlić i Barbara Brezac Benigar. Redateljica Marisela Host govori kako režiju pripisuje nadahnuću Duha Svetog. Ona je ujedno i gitaristica Pobjede svetih.
 
Ideja je bila oživjeti dominikanski samostan te jednu posebnu osobu koja je sestrama Mariseli i Barbari od najranijeg djetinjstva usadila ljubav prema glazbi i prepoznala u njima potencijalne glazbenike – pokojni p. Mijo Horvat.
 
Krunicu su glazbeno svojim sviranjem obogatili: na violini Melinda Dumitrescu, na cajonu Emanuel Čović (kojeg u spotu privremeno mijenja Paolo Šorić)  i vokalom Antonio Tomić. U spotu se nalazi i još jedno lice Pobjede svetih, Toni Starčević koji je inače basist benda. A gitaru je umjesto Marisele za potrebe snimanja spota dočarao Ivan Grec.
 
Spot donosi poruku zajedništva kakvu ima snaga molitve, govore autori. Tako su u molitvi krunice prikazani laici i posvećene osobe, svećenici, bogoslovi, redovnici i časne sestre. Najvažniju ulogu je imao dominikanac p. Ivan Dominik Iličić, koji djeluje u Rijeci i koji je za ovu priliku predvodio sve recitirane molitve i litanije.
 
U spotu su sudjelovali i prijatelji Pobjede svetih, Braća Euharistijskog Srca Isusova i Marijina OMNIA DEO te Službenice Euharistijskog Srca Isusova i Marijina OMNIA DEO, Družba sestara Presvetog Srca Isusova, mnogi vjernici, pojedinci, bračni parovi i obitelji sa djecom.

Produkciju potpisuje tim Rose art d.o.o. iz Kaštelira u Istri, predvođeni Josipom (Pinom) i Terezijom Ružić
 
Pobjeda svetih najavljuje spot za pjesmu 'Pošalji Duha Svog Gospode' Barbare Brezac Benigar koji će imati hrvatsku i englesku verziju iste pjesme. Premijera će biti 22. svibnja na prvi dan devetnice Duhu Svetom.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!