[NAJAVA] Rođendanski koncert gospel sastava The Messengers

Vokalni sastav The Messengers osnovan je 11. studenog 2002. godine u Zagrebu i od tada djeluje pod umjetničkim vodstvom Matije Škvorca.

5.jpg
Autor
Jazz & Cabaret club Kontesa/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Matija Škvorc
Objavljeno:
 
09.01.2020 14:03

Jedan od najpopularnijih vokalnih sastava duhovne glazbe slavi svoj rođendan. Riječ je o 'Messengersima' koji će u nedjelju 26. siječnja s početkom u 20 sati proslaviti 18 godina postojanja.

Organizator koncerta je zagrebačko gradsko kazalište 'Komedija', a koncert će se održati u jazz cabaret klubu 'Kontessa'.

Sastav je okupio zaljubljenike u duhovnu glazbu i 'a capella' pjevanje, a uz gospel i negro spiritual glazbu, u posljednje vrijeme repertoaru dodaje i neke jazz i pop standarde, izvodeći ih i dalje na svoj specifičan i prepoznatljiv način, opisuju organizatori.

Messengersi, u prijevodu Glasnici, nositelji su radosne vijesti. To poručuju i svojim sloganom 'Bringing you the good news', jer su dobra vijest i dobra atmosfera koju prenose nešto što ih prati kroz sve godine pjesme i nastupa.

Sastav bilježi brojne nastupe u hrvatskoj metropoli, ali i diljem Hrvatske te u inozemstvu. Među zapaženije nastupe Messengersa svakako spada nastup u talijanskoj Macerati, kada su The Messengers gospelom oduševili čak 55.000 okupljenih. U prosincu 2017. godine sastav je proslavio svoj 15. rođendan velikim koncertom u zagrebačkom kazalištu Komedija, čijom prilikom je i snimljen njihov treći nosač zvuka, pišu organizatori.

Messengersi su do sada objavili tri nosača zvuka u nakladi Laudata. Prvi nosač zvuka s tradicionalnim gospel i negro spiritual pjesmama, pod nazivom 'Good News', objavili su 2011., 2014. album 'Total Praise' te ove godine live album po nazivom 'SwINGIN' with The Messengers'.

Ovaj sastav je po svojim vokalnim sposobnostima i izričaju jedinstven u hrvatskoj, a to dokazuju i prepuni koncerti koje na kojima isti i nastupa. 

Cijena ulaznice kreće se između 40 i 60 kuna te ih se mogu nabaviti ovdje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba