[NAJAVLJUJEMO] Koncert Progledaj srcem 2019. na Laudato TV

Najveći duhovno-glazbeni spektakl u Hrvatskoj i šire koji je okupio 18.000 posjetitelja u zagrebačkoj Areni dolazi na ekrane Laudato televizije 15. kolovoza u 20 sati.

DSC09315.jpg
Autor
Laudato/V.C.V.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
07.08.2019 09:11

Najveći hrvatski godišnji glazbeni događaj suvremene duhovne glazbe, koncert 'Progledaj srcem' u produkciji Laudato televizije koji je održan u svibnju ove godine pokazao je kako ni zagrebačka Arena nije prevelika da bi okupila tisuće zaljubljenika u molitvu i slavljenje.

 
Koncert se već peti put organizirao kao podrška Laudato televiziji, prvoj hrvatskoj obiteljskoj televiziji s kršćanskim vrijednostima. Posjetitelji iz svih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke, Austrije i drugih zemalja jednoglasno su pjevali gotovo tri sata, više od trideset pjesama u izvedbi 125 glazbenika i izvođača. Visoka produkcija, glavna i pomoćna pozornica, svjetlosni i specijalni efekti, vrhunska dotjeranost glazbenih aranžmana i orkestracija bili su pripremljeni na najvišoj razini.
 
Koncert su otvorili Alan Hržica, Domagoj Pavin i Petar Buljan. Na glavnu pozornicu zatim je 'doletio' Rafael Dropulić – Rafo koji je već zagrijanu publiku podsjetio na dubinu poruke cijelog koncerta 'otvoriti oči svojega srca' s istoimenom pjesmom. Silinu radosti koja je preplavila dvoranu razdragali su domaćini večeri s. Dijana Lončarek, Marin Periš i 'uživo' iz Kine Josip Kežić, gdje je započeo potragu za investitorima koji bi uložili u Laudato TV.
 
Pjevati Ljubavi nastavile su Hanna Polhe i sestre Halužan, Alan Hržica kojemu se na violončelu priključila i Ana Rucner. Scenu je zaokupio Zbor redovnika, predvodeći pjesmu 'Došli smo ti Majko draga' dok je umjetnica Eva Vukina crtala Gospin lik koji pažljivo drži u svojim rukama Arenu. Brojna publika u glas je pjevala sa Zborom Mihovil, fra Marinom Karačićem kojemu se pridružio Ante Cash, grupom Emanuel, Božjom pobjedom i sestrama Palić kojima se pridružio Toni Cetinski. Duhovnu meditaciju koja se mnogima urezala u srca pripremio je vlč. Boris Jozić, a fra Jozo Grbeš pozvao je mlade da promjene zemlju i ostanu u Hrvatskoj što je spontano rezultiralo pjesmom 'Moja domovina' koja se prolomila dvoranom.
 
Bogatstvo u različitosti i jedinstvo bez podjela glavne su poruke ovog jedinstvenog zajedništva.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba