Nova pjesma na duhovnoj sceni Ti (Ti mi budi)

Pjesma Ti (Ti mi budi) autorska je pjesma mladog glazbenika, Tomislava Marića, a interpretira i izvodi ju Tomislav Nosić, mladi Hrvat iz Kanade koji svoj glazbeni put gazi od najmlađih dana.

Untitled-1.jpg
Autor
Laudato/M.S.
Fotograf
screenshot/youtube
Objavljeno:
 
23.11.2018 10:06
Aranžman i produkciju, uz Tomislava Nosića, potpisuje mladi američki glazbenik Arthur Ward.
 
Pjesma zbog svoje jednostavne instrumentalne podloge budi meditativan karakter, a riječi koje progovaraju kao molitva, direktno upućene Bogu, dodatno produbljuju takav doživljaj pjesme.
 
Često nam se zna dogoditi da znamo što nam je cilj, znamo kamo trebamo ići, ali smo negdje na putu ''zapeli'' u košmaru raznoraznih problema, pitanja, sumnji, nedoumica i mlakosti te postajemo svjesni kako ne možemo dalje sami. Takvi trenuci su oni u kojima nam je Gospodin najbliži i koji su nam prilika kako bismo ga ponovno susreli u poniznosti i priznali da je naš istinski cilj, put i vodič zapravo On. Upravo o tome progovara ova pjesma. U jednom takvom trenutku duša moli Božje milosrđe i milost kako bi mogla nastaviti dalje, ali sada svjesna kako ne ide sama nego priznaje svoju slabost i uzima Krista za ruku na svom putu. Ne svojom snagom nego Njegovom, ne svojom odlučnošću nego Njegovom, ne svojom jakošću nego Njegovom.

 
Tomislava Nosića Bog je blagoslovio čistim, lepršavim glasom koji pjesmi izvrsno pristaje jer dočarava stanje u kojem se duša nalazi kada vapi molitvu koju Tomislav pjeva.
 
Svoga talenta je Tomislav još u ranoj dobi postao svjestan te je u svojih 28 godina života nastupao na brojnim natjecanjima, festivalima, skupovima po Kanadi, BiH, Hrvatskoj i drugdje.
 
Kao jednu od većih nagrada u svojoj pjevačkoj karijeri, osvojio je u kolovozu 2011. nagradu Direktora festivala na 18. Festival “Melodije hrvatskog juga” u Opuzenu s pjesmom ''Kome ću sad" za koju glazbu i tekst potpisuje Davor Juraga poznat po radu s Tomislavom Bralićem, Petarom Dragojevićem, Klapa Intrade i Marijom Sambrailom. Aranžman je zaslužan Želimir Škarpona poznat po radu s Lukom Nižeticem, Zoricom Kondžom i s Vinkom Cocom.
 
Pored bavljenja glazbom, Tomislav studira pravo na fakultetu u Torontu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba