Odabrani izvođači za Marija fest 2013.

Na festivalu duhovne glazbe Marija fest 2013., koji će se održati u nedjelju, 13. listopada 2013., u Molvama, podravskom marijanskom svetištu Majke Božje Molvarske, nastupit će deset izvođača koje su odabrali organizatori.

marijafest_logo.jpg
Objavljeno:
 
14.08.2013 19:54

Na festivalu duhovne glazbe Marija fest 2013., koji će se održati u nedjelju, 13. listopada 2013., u Molvama, podravskom marijanskom svetištu Majke Božje Molvarske, nastupit će deset izvođača koje su odabrali organizatori, a to su::

1. Čedo Antolić i zbor Hrid
2. Apostoli mira
3. VIS Izidor
4. VS Matheus
5. Mihovil
6. VIS Proroci
7. Ivo Šeparović
8. Maja Tadić
9. Davor Terzić
10. Ljubo Vuković i klapa Levanda  

Na Marija festu izvest će se 20 skladbi. Svaki će izvođač izvesti po dvije pjesme - jednu novu i neobjavljenu, tematski vezanu uz Blaženu Djevicu Mariju a drugu, već poznatu i objavljenu, po izboru organizatora.

Već četvrtu godinu zaredom, dan uoči samog festivala,  organizira se za sve sudionike Festivala glazbeno-duhovni kamp. U subotu, 12. listopada, predavanje će održati legenda hrvatske glazbene scene Čedo Antolić, mladi će sudjelovati na glazbenim radionicama i skladati nove pjesme. a na kraju dana, na svetoj misi i klanjanju, svi će zajedno, zahvaliti Gospodinu za Njegovu Majku, darovane talente i svoje živote.

I to je ujedno molitveni hod i priprema za sam Festival koji će se održati drugoga dana, u nedjelju, 13. listopada. Svetu misu predslavit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a uvodnu skladbu na festivalu izvest će Zbor mladih varaždinske biskupije koji će zajedno sa svim izvođačima i animirati pjevanje na svetoj misi. Voditeljica Festivala je Tanja Popec.

Nakladnik Festivalskog albuma je Laudato koji potpisuje i vizualni identitet Marija festa. Generalni medijski pokrovitelj je Hrvatski katolički radio.

Pokrovitelji Festivala su Varaždinska biskupija i Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, a organizatori su Nacionalni centar Udruge Vojske Bezgrešne, Ured za mlade Varaždinske biskupije, galerija hrvatske sakralne umjetnosti  „Laudato“ i župa Uznesenja Blažene Djevice Marije - Molve.

Želja je organizatora da Marija fest ostane i dalje festival koji u molitvenom ambijentu okuplja duhovne izvođače te ih spaja da zajedno stvaraju.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba