[DANAS] PREMIJERA: koncert hrvatskih marijanskih hodočasničkih pjesama: ''O, mila Majko nebeska''

Danas, na Laudato televiziji, u 21:30 sati!

fa.jpg
Autor
Laudato/M.V.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
25.05.2018 16:08

Pogledajte jedinstveni koncertni program hrvatskih marijanskih hodočasničkih pjesama iz bogate tradicije crkvenoga pučkog pjevanja u izvedbi folklornog ansambla SKUD-a ''Ivan Goran Kovačić''.

Jednosatni koncert snimljen je u crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, Dubrava, Zagreb.

Izvrstan odabir vokalnih napjeva iz cijele Hrvatske specifičnih zbog lokalnog dijalekta na kojemu su spjevani. Pjesme koje su u programu sabrane pripadaju razdoblju crkvene godine koje se u liturgiji naziva vrijeme kroz godinu, odnosno mjesecima posvećenim Bl. Djevici Mariji – svibanj i svibanjske pobožnosti, kolovoz i središnji blagdan Velike Gospe, te listopad i listopadske pobožnosti. One se uglavnom pjevaju tijekom obreda moljenja Svete krunice, na misama večernicama kao i na hodočašćima u svetišta Majke Božje.

Program su osmislili i s ansamblom uvježbali Tomislav Habulin, vokalni voditelj ansambla i mr. sc. Joško Ćaleta, stručni suradnik Instituta za etnologiju i folkloristiku. Oni su ujedno za ovaj projekt vezani i kao dirigenti. Voditelj projekta je Dubravko Radić, umjetnički voditelj ansambla. Sudionici (izvođači) programa isključivo su aktivni članovi ansambla.

Pogledajte kako hrvatski narod svojom baštinom, raznolikosti i ljepotama slavi Boga i pjeva Gospi danas, na Laudato televiziji, u 21:30 sati!
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!