[VIDEO] Obljetnica smrti glazbenog velikana Čede Antolića

'Skoro tri i pol godine borio se s bolešću na način njemu svojstven, pjevajući i dalje, bez obzira na bol, umor i teške okolnosti.'

cedo.jpg
Autor
Tanja Baran/IKA/Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
23.08.2020 10:10
 
Prije točno godinu dana u Kliničkom bolničkom centru 'Sestre milosrdnice', u svojoj 69. godini života preminuo kantautor popularne duhovne glazbe, pjesnik, zborovođa i slikar, Čedo Antolić.
 
Skoro tri i pol godine borio se s bolešću na način njemu svojstven, pjevajući i dalje, radeći jaslice u glini, slikajući i dajući opet sebe do kraja u sve što radi, bez obzira na bol, umor i na teške okolnosti, napisao je njegov sin Matija na svom Facebook profilu, obavještavajući o smrti svog oca.

- Ostavio je tragove jer je i najmanju stvar radio s toliko puno ljubavi i predanosti, a ostario nije zapravo nikada jer mu je duša bila djetinja, uvijek spremna razveseliti se najiskrenije moguće i uvijek spremna za korak naprijed, a najspremnija za nepredvidive korake. Ostavio je iza sebe glazbu i poeziju što uzdižu dušu, radio je hvala Bogu na svoj način, tvrdoglavo, i na tome mu hvala, jer stvorio je legendaran opus, osoban, poseban, slojevit, genijalan, bio je Božji umjetnik – napisao je Matija Antolić.

Čedo Antolić (Zagreb, 1.1.1951.-23.8.2019.) bio je veliki prijatelj i suradnik Laudato TV. Jedan od tri Čedinih albuma koji su nagrađeni Porinom, u nakladi je Laudata, Čedo je godinama sudjelovao na festivalu Marija fest u Molvama, nastupao na prvom ''Progledaj srcem'' koncertu 2014. godine te snimio niz glazbenih spotova u produkciji Laudato TV-a. Njemu u čast danas će na Laudato TV-u biti glazbeni blok njegovih pjesama u 14:00h i 18:35h.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba