[VIDEO] Obljetnica smrti glazbenog velikana Čede Antolića

'Skoro tri i pol godine borio se s bolešću na način njemu svojstven, pjevajući i dalje, bez obzira na bol, umor i teške okolnosti.'

cedo.jpg
Autor
Tanja Baran/IKA/Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
23.08.2022 10:10
 
Prije točno tri godine u Kliničkom bolničkom centru 'Sestre milosrdnice', u svojoj 69. godini života preminuo je kantautor popularne duhovne glazbe, pjesnik, zborovođa i slikar Čedo Antolić.
 
'Skoro tri i pol godine borio se s bolešću na način njemu svojstven, pjevajući i dalje, radeći jaslice u glini, slikajući i dajući opet sebe do kraja u svemu što radi, bez obzira na bol, umor i na teške okolnosti', napisao je njegov sin Matija na svom 'Facebook' profilu, obavještavajući o smrti svog oca.

– Ostavio je tragove jer je i najmanju stvar radio s toliko puno ljubavi i predanosti, a ostario nije zapravo nikada jer mu je duša bila djetinja, uvijek spremna razveseliti se najiskrenije moguće i uvijek spremna za korak naprijed, a najspremnija za nepredvidive korake. Ostavio je iza sebe glazbu i poeziju što uzdižu dušu, radio je, hvala Bogu, na svoj način, tvrdoglavo, i na tome mu hvala, jer stvorio je legendaran opus, osoban, poseban, slojevit, genijalan, bio je Božji umjetnik – napisao je Matija Antolić.

Čedo Antolić (Zagreb, 1. 1. 1951. – 23. 8. 2019.) bio je veliki prijatelj i suradnik Laudato TV-a. Jedan od triju Čedinih albuma koji su nagrađeni Porinom, u nakladi je Laudata, Čedo je godinama sudjelovao na festivalu 'Marija fest' u Molvama, nastupao na prvom 'Progledaj srcem' koncertu 2014. godine te snimio niz glazbenih spotova u produkciji Laudato TV-a. Njemu u čast na Laudato TV-u u 12:35 pogledajte snimku koncerta 'Nakon svega', kazalište Komedija, 2012.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: