Redovnički Band Aid - Progledaj srcem 2015.

Laudato televizija predstavlja izvođače koji će nastupiti na koncertu popularne duhovne glazbe „Progledaj srcem“ 26. studenog 2015. u Domu sportova u Zagrebu. Jedni od njih su i Redovnički Band Aid, a njihov poziv na koncert pogledajte u najavnom videu.

rba.JPG
Autor
Laudato/A.D.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
21.11.2015 09:06

Krajem 2014. godine, a u povodu otvaranje Godine posvećena života na inicijativu HKVRPP pokrenuta je inicijativa okupljanja Redovničkog Band Aida. Temeljna ideja bila je obogatiti Godinu posvećenoga života i glazbenim sadržajima koji će predstaviti radost redovničkoga poziva, bogatstvo redovničkih raznolikosti, no prije svega biti glas Radosne vijesti i pozivati na zajedništvo u Kristu.

Prvo okupljanje RBA rezultiralo je „Hvalom redovnika“ za koju je tekst napisao Tomislav Baran, a glazbu Toni Eterović. Pjesmu i spot, koji su ostavili iznimno pozitivan utisak na širu javnost, ali još više, pokazali  kako RBA može i treba glazbenim izričajem obogatiti Godinu posvećena života te i na takav način pružiti ruku prema ljudima našega vremena, otpjevalo je 102 redovnika i redovnica iz različitih redovničkih zajednica Lijepe naše i BiH.

Nakon tog prvog projekta, na inicijativu Povjerenstvo za trajnu formaciju članovi RBA su izabrali Vijeće RBA koje od tada djeluje.

RBA zbog svoje veličine i specifičnosti djeluje na slijedeći način: na adrese svih redovnika i redovnica koji su se prijavili među pjevače za svaki se projekt šalje poziv na sudjelovanje. Dodatno RBA je otvoren svakom novom glasu i veseli se svakom novom zajedništvu. Na taj način RBA osim zvukom, još više sastavom i brojem predstavlja naše zajednice i biva živa slika redovničke spremnosti i sposobnosti za zajedništvo, jasan poziv na zajedništvo u Kristu, živo svjedočenje.

Od okupljanja do danas Vijeće RBA je zaprimilo brojne prijedloge i pozive te prema mogućnostima organizacije odgovorilo na neke pozive za sudjelovanja. U sveukupnosti, od svoga nastanka RBA je prihvatio i ostvario desetak zajedničkih projekata, a i novi ga već očekuju.

Projekt koji slijedi je sudjelovanje na koncertu za Laudato televiziju „Progledaj srcem“. Njihov poziv na koncert pogledajte u najavnom videu:

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba