Tko su izvođači na Progledaj srcem 2019.?

Tko su izvođači koji će iz najveće hrvatske dvorane zahvalno i molitveno na koncertu Progledaj srcem u Areni u jedan glas pjevati na slavu Bogu?

ps-izvođaci.jpg
Autor
Laudato/A.K.K.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
03.05.2019 10:33

Najveći koncert suvremene duhovne glazbe u Hrvatskoj – koncert 'Progledaj srcem' u produkciji Laudato TV-a, održat će se u subotu 11. svibnja 2019. g. u Areni Zagreb s početkom u 20:00 sati.
 
Na koncertu će nastupiti:
 
BOŽJA POBJEDA:
Glazbeni sastav koji animira i obogaćuje aktivnosti karizmatske zajednice mladih Božja pobjeda na Zagrebačkom Jarunu, svojim slavljenjem Gospodina nastoji dovesti mlade do susreta sa živim uskrslim Kristom. Božja pobjeda svoje aktivnosti započinje 2006. godine, danas se sastoji od oko 60 aktivnih članova, a duhovnik zajednice je don Damir Stojić. Upravo jednostavnost tekstova i čisti zvuk usklađenih instrumenata daju snažnu dimenziju pjesmama kojima mnogobrojne mlade duše redovito  hvale i slave Gospodina.
 
EMANUEL:
Grupa Emanuel je dobro poznata grupa onima koji prate scenu kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Gosti su mnogih festivala, susreta mladih, duhovnih obnova i često su prisutni u programu mnogih radijskih postaja. Dolaze iz Velike Gorice i za sebe kažu da su zaljubljenici u kršćansku glazbu pa sukladno tome samo nju i sviraju. Sastav je osnovan 2001. godine. Glazbeni smjerovi kojima se približavaju su pop, rock i gospel.
 
SESTRE PALIĆ:
Četiri sestre, anđeoskog glasa, Djordjija, Elizabeta, Kornelija i Mihaela, pjevaju od kad znaju za sebe, a istančanim glazbenim talentom privlače pozornost gdje god da se pojave. Od pjevanja pratećih vokala na mnogobrojnim albumima i na pozornicama iza poznatih pjevača estrade, do aktivnog djelovanja na duhovnoj glazbenoj sceni Hrvatske, tako sestre predstavljaju na Facebook profilu svoj široki opseg glazbenog umjetničkog djelovanja.
 
ZBOR MIHOVIL:
Zbor Mihovil je osnovan u travnju 2006. godine kao liturgijska pratnja u župi Kamen (Split). Sastav, koji broji tridesetak članova, nosi ime zaštitnika njihove župe sv. Mihovila, a djeluje pod vodstvom Mate Pocrnjića. Sastav zapaženo sudjeluje na brojnim festivalima duhovne glazbe kao što su: Uskrs fest, Hosanafest, Marija fest, Papafest i Krapinafest, Dani kršćanske kulture, raznim humanitarnim koncertima, te koncertima i festivalima svjetovnog karaktera.

ALAN HRŽICA:
Jedan je od predvodnika duhovne glazbe, koji redovito glazbeno prati molitvu krunice stotine mladih ljudi na Kamenitim vratima. Sa njegovim Live CD-om koncerta ''Kamenita vrata'' biva nagrađen Porinom, a 2007. godine objavljuje svoj prvi studijski album ''Nova stvorenja''. Spojem slavljeničke glazbe i duhovnog popa, te raznim glazbeničkim suradnjama uzdiže hvalu i slavu Gospodinu.
 
FRA MARIN KARAČIĆ:
Fra Marin Karačić, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, i zalagatelj mladih koji preko duhovnih obnova kao i preko svojih duhovnih pjesama koji su plod njegovog osobnog odnosa sa Bogom, svjedoči Božju ljubav i veličinu. Fra Marin dakle uz svoju svećeničku službu također služi i kao kantautor, autorski je nosač zvuka ''U tvojim rukama'', kao i autor duhovnih pjesama drugim izvođačima.
 
HANNA I SESTRE HALUŽAN:
Hanna Poehlhe i sestre Halužan, Katarina, Magdalena, Klara, članice dviju različitih karizmatskih, molitvenih zajednica ''Nanovo rođeni'' i ''Kristofori'' ujedinile su svoje glazbeničke talente i ljubav prema 'prvoj ljubavi' - Gospodinu. Iz te ljubavi nastala je i njihova pjesma ''Prva ljubav opet te zove', koja je pogotovo upućena nerođenima, te njome i podržavaju Inicijativu 40 dana za život. Hannu  Poelhe se također pamti u suradnji sa Jerkom Marićem i zajedničkim nastupom na Uskrs Festu 2016. godine.
 
RAFAEL DROPULIĆ RAFO:
Hrvatski pjevač, u hrvatskom medijskom prostoru poznat kao bivša zvijezda reality showa, danas je posvećen duhovnoj glazbi i obitelji. Surađuje sa reperom Antom Cashom, nastupa na duhovnim koncertima, te vodi emisiju ''Blagoslovljen tek'' na Laudato televiziji.  Ali slavu izričito samo još daje Bogu, kako naglašava Rafo.
 
ANTE CASH:
Ante Vlašić, poznati reper pod imenom Ante Cash, svojim pjesmama svjedoči o pogrešnim idealima s kojima se mladi danas susreću, protiv kojih se i sam borio u svojoj mladosti. Burno životno iskustvo ga je dovelo do toga, da 'kao nanovo rođen' danas samo još piše pjesme bez osuđujućih tema i sa pozitivnim humorom, vođen u svojoj kako duhovnoj tako i glazbenoj preobrazbi od Boga. Svoj talent za humor danas također umnaža djelujući u ''Božanstvenoj komediji'' na Laudato televiziji.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba