Tko su ove godine duhovnici koncerta "Progledaj srcem" koji će uputiti duhovne poticaje?

Pjesme sigurno neće nedostajati, ali ni duhovnih poticaja za koje su ove godine odgovorni fra Jozo Grbeš i velečasni Boris Jozić.

ps-duhovnici.jpg
Autor
Laudato/L.G.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
06.05.2019 13:34

Već je svima jasno tko je ove godine "odgovaran" da duhovne pjesme dopru do Vašeg srca, razvesele vas, ohrabre i odvedu u neke nove visine. No, tko je odgovoran za dio zahvale, molitve i za duhovne poticaje? U nastavku ćemo vas upoznati s duhovnicima koncerta ''Progledaj srcem''.
 
Koncert "Progledaj srcem" najveći je koncert suvremene duhovne glazbe u Hrvatskoj, a već petu godinu zaredom puni zagrebačke dvorane. Zbog velikog dosadašnjeg uspjeha i interesa, ove se godine održava u najvećoj hrvatskoj dvorani Areni Zagreb 11. svibnja 2019. godine s početkom u 20:00 sati kada će se kroz pjesmu, zahvalu i molitvu ujediniti tisuće i tisuće posjetitelja. Upravo tako: kroz pjesmu, zahvalu i molitvu. Pjesme sigurno neće nedostajati, ali ni duhovnih poticaja za koje su ove godine odgovorni fra Jozo Grbeš i velečasni Boris Jozić.

- Pozivam sve da dođu, da pokušaju biti glasnici onoga što je već dobro. Jer ovo je jedan jedini koncert koji povezuje cijelu Hrvatsku i šire, koncert Laudato televizije! Stoga nemojte ostati po strani jer uvijek je ljepše u životu biti dio neke zajednice nego biti izvan nje. – rekao je fra Jozo Grbeš.

Za one koji možda ne znaju fra Jozu Grbeša, on je magistar teologije koji 1986. godine stupa u franjevački red u Humcu. Studij filozofije i teologije završava u Londonu, a ubrzo odlazi u Ameriku gdje se zaređuje za svećenika te postaje župnik u hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu. Danas je fra Jozo kustos hrvatskih franjevaca SAD-a i Kanade, Hrvatske franjevačke kustodije Sv. Obitelji, ali u rijetkim prilikama kao što je ova – koncert "Progledaj srcem" – imamo ga prilike vidjeti i čuti i ovdje u našoj Domovini.

- Ja očekujem da ta večer koncerta nije toliko bitna koliko ono što će se događati poslije koncerta, a to je da će svi sudionici postati apostoli. Dakle, ako ima 18 tisuća ljudi, neka svaka osoba pronađe barem jednu kojoj će širiti svoju vjeru i na taj način postati apostol svome Bogu. – već nas sad potiče fra Grbeš na svjedočanstvo.

Fra Jozo Grbeš neće biti sam - u duhovnim poticajima pridružit će mu se velečasni Boris Jozić koji je završio studij u Rimu na Papinskom lateranskom sveučilištu, a službu svećeništva vrši od 2014. godine u Zagrebu. Ako netko još ne zna za vlč. Jozića, možete ga vidjeti i čuti u župi sv. Petra Apostola gdje se sada nalazi kao župni vikar, ali i na youtube kanalu "Pod smokvom" gdje zajedno sa još šestoricom svećenika širi Božju Riječ i prenosi duhovno ozračje zajednice ujedinjene u Božjoj blizini.

I velečasni Jozić je uzbuđen zbog koncerta i poziva Vas da ga slavite zajedno s njim.

- Gospodin će se proslaviti kroz nas i po Božjoj slavi će sigurno svako srce koje se nalazi u dvorani slaviti i hvaliti Gospodina. Upravo želim da tako proslavljeni svi ljudi odu iz Arene i budu svjedočanstvo drugima i tako dalje proslavljuju Njega – rekao nam je vlč. Jozić.

Ako već niste, karte možete kupiti OVDJE i zajedno s nama proslaviti Gospodina u najvećoj zagrebačkoj dvorani, a onda Ga, puni doživljaja i duhovnog poticaja s koncerta, slaviti i izvan nje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba