Uskrsfest 2012.: Dođi i ti!

Dvadeset izvođača pokazat će da je ove godine naš najstariji festival kršćanske glazbe u posljednjih desetak godina stilski najraznovrsniji, te da je iz godine u godinu trud glazbenika sve isplativiji.

plakat2jpg.jpg
Objavljeno:
 
02.04.2012 00:00

Sedam dana nakon svetkovine Uskrsa održat će se Uskrsfest 2012. u nedjelju, 15. travnja, 2012. u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu s početkom u 19 sati. Hrvatski katolički radio je s Uredom za mlade Hrvatske biskupske konferencije organizator ove „raspjevane“ večeri u srcu glavnoga grada.

Na Bijelu nedjelju ili nedjelju Božjeg milosrđa, a koju je ustanovio bl. Ivan Pavao II., dvadeset izvođača pokazat će da je ove godine naš najstariji festival kršćanske glazbe u posljednjih desetak godina stilski najraznovrsniji, te da je iz godine u godinu trud glazbenika sve isplativiji. Izvođači dolaze iz Đakova, Zagreba, Županje, Kostrene, Splita, Požege, Mađareva, Rijeke, Vrpolja, Dugog Sela, Varaždina, Velike Mlake, Josipovca, Rovinja i Subotice.

Karte za Uskrsfest 2012. mogu se nabaviti u Uredu HBK za mlade, knjižarama Glasa Koncila i Kršćanske sadašnjosti na Kaptolu i na blagajni „Vatroslava Lisinskog“.  

Uz odgođenu televizijsku snimku, festival izravno prenosi nekoliko radijskih postaja koje će preuzimati program Hrvatskog katoličkog radija. Voditelji večeri su Tomislav Baran i Diana Tikvić.

Na Uskrsfestu 2012. će se izvesti i „U svjetlosti hodimo“ - himna 7. Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se 5. i 6. svibnja održati u Sisku.

Uskrs fest je prvi put održan 1979. godine. Njegove početke nadahnuo je bl. Ivan Merz. Zbog Domovinskog rata bila je pauza od 1991. do 1993. godine.         

Od prošle godine festival je nenatjecateljskog karaktera.

Izvor: Laudato/Uskrsfest

Fotogalerija
plakat_Uskrs-fest2

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!