[VIDEO] 'Zaštiti me' u izvedbi Zbora mladih 'Veritas' iz Đakova

Zbor mladih 'Veritas' u jednom je danu, tijekom svega nekoliko sati, realizirao ideju od uvježbavanja, snimanja i montaže glazbenog spota za pjesmu 'Zaštiti me'.

Untitledjpmc-3.jpg
Autor
ZM Veritas- Župa Dobrog Pastira/Laudato/D.T.
Fotograf
ZM Veritas- Župa Dobrog Pastira
Objavljeno:
 
12.05.2020 13:43
Na prijedlog župnika Župe Dobroga Pastira u Đakovu, preč. Josipa Ivešića, župni Zbor mladih 'Veritas' u jednom je danu, tijekom svega nekoliko sati, realizirao ideju od uvježbavanja, snimanja i montaže glazbenog spota za pjesmu 'Zaštiti me'. Pjesmu je prvi puta na 'Marija festu' 2007. godine izveo VIS 'Mihovil' (M. Pocrnjić/M. Pocrnjić/A. Limić).
 
 

- 'Tko pjeva, dvostruko moli!' bilo nam je geslo kada smo odlučili u svega nekoliko sati snimiti spot Nebeskoj Majci kao zahvalu za nebesku zaštitu te ponovno okupljanje članova Zbora nakon poduže 'korona stanke' – i to upravo u Marijinom mjesecu svibnju gdje se okupljamo na molitvi krunice - poručili su članovi 'Veritasa'. 


Anamarija Burilo, voditeljica Zbora, bila je oduševljenja idejom koju je odmah prihvatila, kao i samim spotom. 

- Ima i 'falševa', ali sve u svemu – jako sam sretna. Prvi puta smo to radili. Za pola sata smo uvježbali pjesmu, snimili za sat vremena - opisuje voditeljica, u spotu zadužena za klavirsku pratnju. 

Gitaru je ovoga puta svirao Tomislav Svalina, a uz njega u zboru povremeno sudjeluju još dva gitarista, jedan od njih svira i 'cajon'.
 
Zbor mladih đakovačke Župe Dobrog Pastira okuplja od 15 do 20 članova. Neki od njih studiraju u drugim gradovima te nisu u mogućnosti uvijek prisustvovati aktivnostima zbora. Nedjeljom i blagdanima redovito animiraju večernja misna slavlja u Župi, nastupali su na Hosana festu, uređuju Facebook stranicu ZM Veritas – Župa Dobrog Pastira, a ovom prilikom pozivaju i nove članove da im se pridruže.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!