195 000 kuna dječjim vrtićima u Vukovaru

Novac prikupljen humanitarnim koncertom i akcijom 'Pax et Bonum'.

54.jpg
Autor
hrvatiizvanrh.gov.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
Rezultati pretraživanja Rezultati pretraživanja weba s vezama na web-lokacije Središnji državni ured
Objavljeno:
 
06.12.2019 16:11

Dječjim vrtićima Vukovar I i Vukovar II dodijeljeno je 195 000 kuna, koje su prikupljene humanitarnim koncertom i akcijom 'Pax et Bonum', koju je organizirala Međunarodna udruga Gradišćanskih Hrvata 'Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M.' u suradnji sa Željezanskom biskupijom te uz pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Susretu u Vukovaru nazočili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Udruge Gradišćanskih Hrvata 'Hrvat S.A.M.' iz Zagreba mag. fra Božidar Blažević, željezanski biskup mons. dr. Egidije Živkovic, đakovacki nadbiskup mons. Đuro Hranić te drugi ugledni gosti iz Austrije i Hrvatske.

Nakon prijema u Uredu gradonačelnika Ivana Penave, državni tajnik i drugi članovi izaslanstava obišli su dječje vrtiće gdje su se susreli s roditeljima i djecom kojoj su, uz novac za obnovu vrtića, uručeni i prigodni darovi, navodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno