Nuncij D'Errico: Budite Svjetlo svijeta!

Vazmeno bdijenje u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina u sklopu samostana Siromašnih sestara svete Klare, klauzurnih klarisa, predvodio je apostolski nuncij u RH mons. Alessandro D'Errico u subotu, 19. travnja.

zlatna.jpg
Fotograf
Glas koncila
Objavljeno:
 
20.04.2014 11:33

Vazmeno bdijenje u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina u sklopu samostana Siromašnih sestara svete Klare, klauzurnih klarisa, predvodio je apostolski nuncij u RH mons. Alessandro D'Errico u subotu, 19. travnja.
 
Nuncija su dočekali fra Željko Klarić i fra Milan Gelo.
 
Apostolski nuncij je u svojoj vazmenoj homiliji podsjetio da je Uskrs prigoda za zadobivanje potpunog oprosta – pod određenim uvjetima. Približavajući se uskrsnoj svijeći, nuncij je objasnio prisutnost ovog svjetla u svetištu. Rekao je da svjetlo ima jako važno značenje,  da je Isus svjetlo koje grije naš život.
 
„Danas, u ovoj noći Uskrsnuća, ovo svjetlo je 'pečat' Boga, tj. Uskrsnuće je potvrda onoga što je Isus obećao, zato  trebamo biti radosni. Eto zašto su žena koje su otkrile prazan grob bile ispunjene radošću. Zato što je Krist uskrsnuo. Radost je prisutna kroz cijelo uskrsno vrijeme. A pjesma radosti je poklik  aleluja. Zatim je Nuncij objasnio da je aleluja bila pjesma pobjede, to jest pobjede Života koji pobjeđuje Smrt. Radost koja pobjeđuje žalost. Isus je naša radost.
 
U drugom dijelu homilije nuncij je podsjetio na Isusove riječi „vi ste svjetlo svijeta“. Kao što je Isusa poslao Otac, tako i nas Isus šalje. Uistinu, svaki je krštenik poslan pronositi svijetom Svjetlo, svjetlo Evanđelja. To je zaključak Evanđelja. Idite, izađite…idite i naviještajte radosnu Vijest….idite i nosite svjetlo svijetu.

„Sveti Otac to često ponavlja: svi moraju biti svjedoci Uskrsnuća, stoga su svi vjernici pozvani biti svjetlo, pa makar oko nas ima  i korupcije i tame. Moramo osjetiti da nas Bog voli. A ako smo voljeni i mi moramo sve voljeti, ne gledajući da li nam je netko prijatelj ili neprijatelj. Treba ići onima kojima je potrebna naša ljubav, onima najudaljenijima, siromašnima, onima koji su se udaljili od vjere.
 
To je nuncijeva čestitka za Uskrs: Budite Svjetlo svijeta! Na završetku liturgijskog slavlja, nuncij je podijelio apostolski blagoslov prisutnim vjernicima.
 
Nakon svečane liturgije, apostolski nuncij se susreo sa sestrama klarisama. U samostanu je pozdravio i upoznao 17 redovnica te s njima podijelio radost nastanjenu u ovoj kući molitve.
 
Imao je priliku pozdraviti i najstariju sestru koja ima 103 godine. Časna majka je pozdravila Papina predstavnika i zahvalila mu, naglasivši da im ovaj posjet predstavlja velika radost, podsjetivši kako je papa Grgur IX također posjetio samostan klarisa u uskrsnoj noći 1220 godine. Zatim je preuzvišeni nuncij D'Errico blagoslovio sestre. Nakon bratskog razgovora redovnice klarise su pozvale nuncija da ih ponovno pohodi u prigodi oblačenja njihovih postulantica.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno