Biciklisti iz Ogulina krenuli prema Vatikanu

Biciklijadom se želi pomoći Emi Vučić te ukazati na potrebu što skorije kanonizacije bl. Alojzija Stepinca.

3.jpg
Autor
IKA/Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
09.07.2019 15:33

Ogulinski biciklisti Ivan Puškarić Studio i Željko Magdić krenuli su danas na humanitarnu biciklijadu dugu 1600 km od Ogulina do Vatikana i natrag, javlja IKA.

Krenuli su s Trga hrvatskih rodoljuba odakle su ih ispratili brojni prijatelji te zamjenica gradonačelnika Ogulina Ivana Salopek Šumonja i Danijel Vukelja, predsjednik udruge Oda prijateljstvu Hrvoje Magdić.

Kako smo već i pisali, ovom biciklijadom žele prikupiti novčana sredstva za Emu Vučić iz Ogulina, kojoj žele osigurati pokretnu platformu u obiteljsku kuću. Ema je nakon moždanog udara, već tri godine nepokretna. Preko IBAN-a udruge Oda prijateljstvu HR1024020061500070219 prikupljaju se donacije za dizalo u Eminoj kući.

Osim toga biciklijadom se želi ukazati na potrebu što skorije kanonizacije bl. Alojzija Stepinca.

Biciklisti će se, prilikom dolaska u Vatikan, susresti s hrvatskim veleposlanikom Pelicarićem, a nazočit će i misi u bazilici sv. Petra. Uz to, u Vatikanu će biti blagoslovljeni nabožni predmeti za Emine roditelje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!