Blagoslovljen novi autobus Humanitarne udruge JOB

Autobus je blagoslovio pomoćni biskup zagrebački, mons. Mijo Gorski.

udruga-job-autobus-1.jpg
Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
25.08.2019 10:07

U nedjelju 25. kolovoza, ispred zagrebačke katedrale, svečano je predstavljen i blagoslovljen novi autobus Humanitarne udruge JOB. Autobus je prilagođen osobama s posebnim potrebama, invaliditetom i bolesnicima.

Ukupno se u autobusu nalazi 60 sjedala, koji se prilagođavaju, ovisno o potrebama korisnika. Također sjedala se mogu prenamijeniti u krevete, ukupno njih 10. Dio sredstava za kupnju autobusa osigurala je Zagrebačka nadbiskupija.

- Ovakvi busevi posebno prilagođeni osobama s posebnim potrebama, jako su rijetko na prodaju. Mi smo tražili jedan polovni, a u dobrom stanju. Kada smo ga pronašli u Lourdesu, obratili smo se Zagrebačkoj nadbiskupiji, koja je priskočila u pomoć – rekao je vlč. Dragutin Goričanec koji već 25 godina vodi udrugu JOB.

Ovu 'crkvu na kotačima', prije odlaska na prvo hodočašće, blagoslovio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Nakon blagoslova okupljeni članovi udruge zapjevali su pjesmu 'Ima jedna duga cesta' nakon čega su se uputili u Ludbreg, na prvo hodočašće s novim autobusom.

- Molim sve ljude dobre volje da se mole da ovo djelovanje bude nadahnuto Duhom Svetim i da se na taj način Dobri Bog proslavlja. Ovaj autobus pomaže promicati zajedništvo svih nas s dragim Bogom, ali i međusobno osoba s invaliditetom, onih bez invaliditeta te onih koji se smatraju zdravima – zaključio je vlč. Goričanec.

 

Fotogalerija
udruga-job-autobus-2
udruga-job-autobus-3

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!