Četvrta donacija Ahmadijske zajednice Caritasu

Donacija je upriličena u okviru proslave Kurban-bajrama.

caritas.png
Autor
czn.hr/Laudato/M.P.
Fotograf
czn.hr
Objavljeno:
 
18.08.2019 11:59

Međunarodna humanitarna organizcija Humanity First Hrvatska, koja djeluje pod pokroviteljstvom Ahmadijske zajednice u Hrvatskoj, darovala je korisnicima zagrebačkog Caritasa 120 kilograma svježeg junećeg mesa.

Donirano meso tajniku Caritasa Zvonku Ercegu predali su čelnik Ahmadijske zajednice u Hrvatskoj gospodin Munawwar Khan i menadžer humanitarne organizacije Humanity First Hrvatska gospodin Sead Mulabegović 16. kolovoza u Rakitju. Meso je namijenjeno korisnicima Caritasovih kuća za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlade s teškoćama u razvoju te žrtve obiteljskog nasilja.

Donacija je upriličena u okviru proslave Kurban-bajrama koji se temelji na žrtvi, kurbanu, kada vjernici kurbansko meso dijele rodbini, prijateljima, susjedima i potrebitima. Nekoliko dana prije ove donacije Ahmadijska zajednica u Zagrebu podijelila je oko 70 kurbana.

Tajnik Caritasa je u ime korisnika zahvalio donatorima podsjetivši kako je ovo već četvrta donacija kojom Ahmadijska zajednica u Hrvatskoj preko Caritasa pomaže potrebite. Tako su proteklih godina osigurali sredstva za obnovu grijanja i opskrbu sanitarne tople vode u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja, korisnicima darovali 600 kilograma svježeg junećeg mesa te nabavili kombi za prijevoz djece i mladih s poteškoćama u Brezovici.

Inicijativa Humanity First djeluje u Hrvatskoj od 2014. godine pod geslom 'Ljubav za sve, mržnja za nikoga' a krajem lipnja ove godine otvoren je novi centar Ahmadijskog muslimanskog džamata u Hrvatskoj na adresi Brezovička ulica 122A gdje se nalazi i sjedište Humanity First Hrvatska.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!