Donacija tvrtke Tokić Sigurnoj kući

Najveći prodajni lanac autodijelova u Hrvatskoj, koji već dugi niz godina potpomaže djelovanje zagrebačkog Caritasa, dao je potporu njegovoj skrbi za žrtve obiteljskog nasilja donacijom uručenom povodom otvorenja svoje nove poslovnice u Samoboru.

tokic.jpg
Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
czn.hr
Objavljeno:
 
22.05.2019 13:46

Primopredaja donacije upriličena je 21. svibnja u novoj samoborskoj poslovnici tvrtke Tokić d.o.o. na adresi Ljudevita Gaja 44, prigodom svečanog otvorenja na kojemu se pozdravnim govorom okupljenima prvi obratio Ivan Šantorić, novi član Uprave, direktor tvtke Tokić za maloprodaju i logistiku.

Simboličan ček od 5.000 kuna voditeljici Kuće za žrtve obiteljskog nasilja Ljiljani Karlović, predao je suvlasnik tvrtke Ilija Tokić, kojemu je ona zatim uručila zahvalnicu Caritasa. Voditeljica Karlović zahvalila je na donaciji u ime ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelene Lončar i petnaest korisnika Sigurne kuće te njezinih zaposlenika, a zahvalila je i gospodinu Natku Gabercu na preporuci za ovu donaciju.

Povodom ove primopredaje predsjednik Uprave tvrtke Ivan Gadže istaknuo je da se društveno odgovorno poslovanje tvrtke Tokić ostvaruje u tri smjera: pomaganjem srednjih strukovnih škola u Hrvatskoj, sportskih klubova (posebice onih koji imaju programe za mlade) te pomaganjem humanitarnih udruga.

- Ljudi koji rade u humanitarnim udrugama puno toga daju društvu. Mi prepoznajemo vrijednost njihova rada i truda te donacijama priznajemo da rade izuzetno važan posao za ovo društvo. Zahvalni smo dragom Bogu da smo u mogućnosti pomagati što je kršćanski i u skladu snašim svjetonazorom - naglasio je u izjavi za Caritas predsjednik Gadže.

Osim donacije Caritasu, tvrtka Tokić ovom prigodom uručila je i donaciju Srednjoj strukovnoj školi u Samoboru. Suvlasnik tvrtke Stojan Tokić uručio je siboličan ček od 5.000 kuna ravnatelju Davoru Škiljanu.

Novi prodajni prostor tvrtke Tokić blagoslovio je vlč. Davor Štuljan, župnik Župe sv. Anastazije u Samoboru.

Kuća za žrtve obiteljskog nasilja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije trenutno pruža smještaj i skrb za šest (6) žena i devetero (9) djece u dobi od 7 mjeseci života do 17 godina.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!