FRA JURE ŠARČEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA LAUDATO: Tijelo sv. Leopolda B. Mandića ponovno u Hrvatskoj!

Kada se stvore prilike, tijelo svetog Leopolda Mandića ponovno će doći u Hrvatsku, rekao je provincijal Hrvatske kapucinske provincije, fra Jure Šarčević.

SARCEVIC.jpg
Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
08.05.2020 21:57

Kada se sjetimo 2016. godine kada je tijelo svetog Leopolda Mandića bilo u Hrvatskoj u nama se bude osjećaji ljepote. Vjerujem da i mnogima pada napamet pa zar ne bi bilo moguće da ponovno sveti Leopold bude s nama, rekao je fra Jure Šarčević u emisiji More milosrđa Laudato televizije.

- S obzirom da sam gotovo neprekidno u kontaktu s fra Flavianom Gusella, upraviteljem svetišta sv. Leopolda Bogdana Mandića u Padovi, on mi je prije nekoliko mjeseci spomenuo mogućnost rekavši ne bi li bilo dobro da opet u nekoj prigodi organiziramo dolazak svetog Leopolda. Meni iskreno to taj čas nije palo napamet, ali me oduševila ta ideja. Tako da, kada se stvore prilike, u nekoj obljetnici postoji otvorenost. Ja mislim da je on potaknut vrlo lijepim događajem kad je tijelo sveca bilo prije 4 godine ovdje kod nas u Zagrebu i prije tri godine u južnoj Hrvatskoj, odnosno Herceg Novom, kad su vidjeli oduševljenje ljudi, organizaciju, zajedništvo vjernika, a i svećenika, biskupa – rekao je za Laudato TV fra Jure Šarčević.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno