Fra Branko Brnas: Goste najviše zanima ima li gdje blizu crkva i kada će se služiti Misa

Fra Branko Brnas, govorio je o tome kako samostan u kojem djeluje posljednjih nekoliko godina prima brojne posjetitelje, hodočasnike, ali i komercijalne goste.

FRA-BRANKO-BRNAS.jpg
Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
03.06.2020 22:38
U emisiji 'Izdvojeno' gostovao je fra Branko Brnas, vikar i ekonom franjevačkog samostana BDM na nebo uznesene u Zaostrogu iz franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Govorio je o tome kako samostan u kojem djeluje posljednjih nekoliko godina prima brojne posjetitelje, hodočasnike, ali i komercijalne goste.  
 
- Naš samostan je uz mora, osoblje je kvalitetno, hrana je zdrava. Ali hodočasnike najviše zanima ima li gdje blizu crkva i kada će se služiti Misa. Ljudi ne žele samo kupati se, šetati, nego žele se i duhovno nahraniti. Mi im pružamo osim svete Mise i razne pobožnosti, te duhovne razgovore – rekao je fra Brnas.  
 
Naglasio je kako su u posljednje vrijeme više orijentirani na goste iz inozemstva.

- Za naše goste i hodočasničke grupe nemamo fiksne cijene nego se daje prilog u skladu s mogućnostima. Za komercijalne goste cijene se kreću od 25 do 35 eura – istaknuo je.  

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!