Fra Mate Bašić: Exitus dovodi do oslobođenja od navika koje nas koče

E programu 'Exitus' fra Mate Bašić govorio je u emisiji Čujte i počujte.

43.jpg
Autor
Laudato
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
09.01.2020 13:21

Fra Mate Bašić, voditelj programa 'Exitus', gostovao je u emisiji Čujte i počujte urednika Josipa Bartulića i najavio 5. ciklus spomenutog programa, koji započinje u ponedjeljak 13. siječnja.

- Kroz 90 dana živi se bratstvo, askeza i molitva. To je svojevrsni program koji dovodi do  oslobođenja od različitih navika koje osobito danas koče u radu i životu, ne samo muškarce, nego i žene na jednak način. Ali ovo je program koji se posebno bavi muškarcima, kako bi na taj način oni postali doista onakvi kakvi bi trebali biti, onakvi kakve ih je Bog stvorio: uslužni, uljudni i pristojni, koji na taj način postaju kavaliri i džentlmeni i bolji za druge - kazao je fra Mate Bašić na početku emisije.

Napomenuo je kako je program namijenjen odraslim muškarcima, bez obzira na životni poziv.

- Program je namijenjen svim kategorijama zato što se kroz odricanje i kroz molitvu čovjek može spremiti i za svoj životni put, raditi na onome da razluči svoj životni put. U obitelji, ako je već oženjen, prije svega postaje bolji suprug. Postaje svjestan da je prije svega suprug, da je nakon toga otac i da je time njegova dužnost doista živi u vjernosti i ljubavi, da brak živi kao sveti sakrament u potpunosti i da kroz ljubav u braku bude primjer svojoj djeci - istaknuo je fra Mate Bašić.

Na program 'Exitus' možete se prijaviti OVDJE, a što je još o 'Exitusu' kazao fra Mate saznajte u emisiji Čujte i počujte u nedjelju u 12:15.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno