Fra Milan Krišto novi provincijal Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

Redoviti kapitul Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda je započeo sa svojim radom u ponedjeljak 15. lipnja 2020. godine.

9.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
ofm.hr
Objavljeno:
 
16.06.2020 15:04

Prema konstituciji i statutu Reda manje braće, kapitul je ustanova od najveće važnosti za usmjeravanje života i poslanja braće u provinciji. On se održava svake tri godine. Zadaća je provincijskog kapitula da ispita sadašnje stanje i djelatnosti braće u provinciji, da traži i predlaže prikladna sredstva za njezin porast i popravak, da raspravlja o novim pothvatima i poslovima veće važnosti te da zajedničkim dogovorom odlučuje i vrši izbore.

Danas prije podne održani su izbori za novu upravu provincije te je za novog provincijala izabran fra Milan Krišto. Nova uprava služit će sljedeće tri godine, osim provincijala koji se bira na šest godina. Nju čine:

Provincijalni ministar: fra Milan Krišto
Vikar provincije (zamjenik): fra Dragutin Bedeničić
Definitori: fra Smiljan Berišić, fra Robert Perišić, fra Krunoslav Kocijan, fra Ratko Radišić, fra Marko Pustišek i fra Danijel Patafta.

- Molimo Duha Svetoga, koji im je darovao ove odgovorne i časne službe, da ih prati na svakom njihovom koraku kako bi uspjeli čitati znakove vremena, osluškivati što Gospodin nama govori i prednjačiti u revnosti i svetosti kao primjer svima oko sebe - stoji u priopćenju Provincije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!