Fra Slavko Slišković novi-stari provincijal dominikanaca

S današnjim izborom fr. Slavko Slišković započinje svoj drugi mandat za razdoblje od 2020. do 2024.

7.jpg
Autor
dominikanci.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
dominikanci.hr
Objavljeno:
 
24.06.2020 16:32

Fra Slavko Slišković dobio je na povjerenje još jedan mandat provincijala Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije. Njega je u utorak 23. lipnja potvrdio fra Gerard Francisco III. Timoner, 88. učitelj Red propovjednika, potvrdila je Provincija.

Provincijska skupština, koja je započela svoj rad u Bolu na Braču, skup je izabranih predstavnika dominikanskih samostana iz Provincije i dok traje vrhovno je tijelo hrvatskih dominikanaca.

Novu upravu, uz Provincijala, sačinjavaju novoizabrani definitori Anto Bobaš, Tomislav Kraljević, Kristijan Dragan Raič, Zvonko Džankić, Mihael Mario Tolj i Ivan Marija Tomić.

Slavko Slišković rođen je 16. siječnja 1975. godine. Prve zavjete u Redu propovjednika položio je 16. rujna 1995. godine, a za svećenika Hrvatske dominikanske provincije zaređen je 16. srpnja 2000. godine.

Teologiju je magistrirao na Sveučilištu u Fribourgu (Švicarska) 2000. godine, a povijest doktorirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2005. Od 2000. godine predaje crkvenu povijest na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Pročelnik je Katedre crkvene povijesti KBF-a Sveučilišta u Zagrebu. Obnašao je službu priora samostana Kraljice sv. Krunice u Zagrebu. Godine 2016. izabran je za provincijala za razdoblje od 2016. do 2020., a od 2017., dopredsjednik je Hrvatske redovničke konferencije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno