Gradonačelnik Metkovića smanjio si plaću, a vijećnici rade za kunu

Božo Petrov na nedavnim je lokalnim izborima sa svojom nezavisnom listom premoćno pobijedio Stipu Gabrića Jamba, a grad Metković naslijedio je s dugom od 12 milijuna i 800 tisuća kuna, što je gotovo polovica proračuna.

petrov.jpg
Autor
Laudato/HTV/Danas.net
Fotograf
24sata
Objavljeno:
 
21.08.2013 10:48

Nova gradska vlast odlučila se za štednju i vraćanje dugova, a najprije su posegnuli u svoje džepove. Petrov je prvo za trećinu smanjio plaću sebi i gradskim pročelnicima, čime je dug od tri plaće zaposlenicima u vrtićima i drugim gradskim službama smanjen na dvije.

„Milijun i pol kuna koje smo uštedjeli u ova dva mjeseca, dovoljno govore za sebe i to opravdava razloge zbog kojih smo to napravili. Ta je mjera je polučila rezultat, a nadam se da će nam otvoriti i mogućnost za neke dugoročne kvalitetnije poduzetničke poteze'', rekao je 33-ogodišnji gradonačelnik Metkovića za HTV.

Zamjenici gradonačelnika i gradski vijećnici još rigoroznije štede - za svoj će rad mjesečno primati samo 1 kunu. No, za pravi oporavak potrebna su ulaganja, projekti i nova zapošljavanja.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno