Dan zajedništva, ponosa i sreće

Nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, u Hrvatskoj je organiziran nezaboravan doček Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

dan-zajednistva-ponosa-i-srece.jpg
Autor
K. Dilić/Laudato/K.P.
Objavljeno:
 
16.07.2019 11:15

Prisjetimo se, 16. srpnja 2018. godine Hrvatska je bila jedna od najponosnijih i najsretnijih zemalja na svijetu, kada je organiziran jedinstven, emotivni, spontani doček Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u Zagrebu, a koji se narednih dana nastavio u drugim gradovima.

Dan zajedništva, ponosa i sreće dan je kojim obilježavamo obljetnicu tog velikog slavlja, a koji bi nakon ovogodišnjeg obilježavanja trebao postati tradicionalan. Incijativa za njegovo obilježavanje krenula je od izbornika Zlatka Dalića i producenta agencije Organizatori bez granica, Aleksandra Kovačevića, i to iz Grada heroja – Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a uz Vukovar, u utorak 16. srpnja, proslava Dana zajedništva, ponosa i sreće održat će se i u Iloku, Đakovu, Nijemcima, Bjelovaru, Sinju, Ogulinu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru i brojnim drugim gradovima.

- Želja nam je da 16. srpnja građani obuku naše kockaste dresove, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove i da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenima, koji su uistinu bili spektakluarni, ne samo u Zagrebu već i u drugim gradovima koji su organizirali dočeke u svojim sredinama - od Zadra, Varaždina, Ploča, Slavonskog Broda do Donjeg Miholjca - ističe Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica, a posebno naglašava poziv svim generacijama građana da izađu na trgove i ulice svojih gradova i ponosno obuku kockice!

Od Silvija Šimca doznajemo i da svakim danom raste broj gradova i mjesta koji će u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama pripremiti prigodne programe za ove jedinstvene proslave, a također i broj medija koji žele podržati događaje.

- Naša Hrvatska već sada je puna turista, ovo je ujedno i odlična prigoda da i turiste posjetimo na uspjeh naše reprezentacije koja je pokazala da su naši nogometaši , kao i ostali uspješni sportaši, najbolji ambasadori i promotori Hrvatske - zaključuje Šimac.

Ulazak Hrvatske u finale nogometnog prvenstva povijesni je rezultat koji je našu zemlju stavio u fokus svjetske javnosti. prvenstvo i priuštila nam stotine tisuća članaka, TV reportaža, milijarde tweetova i pretraga o Hrvatskoj, ističe Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

- Svi su htjeli znati gdje je ta Hrvatska i tko su ti ljudi u kockicama. HTZ je odmah reagirao i dao ljudima ono što su tražili, krenuli su u kampanju i tijekom tekmi odredili geolokacije precizno targetirajući publiku i prikazujući im promo-video 'Croatia Full of Life' s hrvatskim nogometašima. Kreirali smo skraćenu verziju promotivnog spota Ambasadori hrvatskog turizma u kojem smo ostavili samo kadrove u kojima se pojavljuju hrvatski nogometaši. Rezultati su bili izvrsni! A komentari koji su uslijedili sa svih strana svijeta, dokazuju kako je nogomet najbolja promocija hrvatske obale i turizma u cjelini - podsjeća nas Staničić.

KAKO ĆE POJEDINI GRADOVI OBILJEŽITI DAN ZAJEDNIŠTVA, PONOSA I SREĆE:

ILOK:  U Gradu Iloku, održat će se malonogometna dječja utakmica s početkom oko 20,00 sati. Nakon utakmice, predviđeno je natjecanje za mame u pucanju penala i natjecanje za tate u pucanju u prečku gola, natjecanje u žongliranju za male nogometaše, a sve završava kolonom automobila ukrašena navijačkim rekvizitima koja će voziti kroz grad s početkom oko 21,00 sat. Sve je popraćeno prigodnoim gastro ponudom.

BJELOVAR: U Bjelovaru građane očekuje prigodni program s DJ-evima i prigodnim navijačkim pjesmama, zabavne nogometne igre, nogometni kviz uz gledanje specijalne emisije na HTV 1, uz prigodnu gastro ponudu.

SINJ: Grad Sinj i Turistička zajednica grada Sinja pripremaju prigodan program s lokalnim izvođačima i udrugama. Zabavni program Dana zajedništva, ponosa i sreće, u Sinju će se održati na glavnom trgu, Trgu kralja Tomislava, uz nastupe lokalnih pop i rock sastava, uz prezentacijom lokalne gatsro ponude, te sudjelovanjem udruge PKD Gaj Laberije s ciljem promocije Grada Sinja i Cetinske krajine kao koljevke nogometa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!