IZDVOJENO: Bog bira slabe i obične ljude da bi se u životu više pokazala Njegova slava

Večeras se u emisiji Izdvojeno' govorilo o ljepoti obiteljskog i redovničkog poziva.

38.jpg
Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
06.06.2020 22:39

Fra Juro Šimić govorio je o 'Vikendu u samostanu' kojeg franjevci kapucini organiziraju u zagrebačkoj Dubravi, a cilj mu je mlade upoznati s franjevačkim životom

- 'Vikend u samostanu' je organizirani susret za mladiće koji razmišljaju o duhovnom pozivu, koji žele izbliza upoznati samostan, ali i našu redovničku zajednicu. Susret se sastoji od prigodnih predavanja, sudjelovanju u svakodnevnom životu redovničke zajednice. Tu su molitva, druženje ili rekreacija, da mladići vide što rade fratri koji su već u samostanima - kazao je fra Juro Šimić.

Susret je organiziran od 3. do 5. srpnja, a pozvani su svi mladići, kako bi bolje razumjeli na što ih Bog poziva.

- Iskustva onih koji su bili na zadnjem susretu su jako pozitivna. Neki su izrazili želju da se opet vrate, a neki su se javili da su se odlučili da će krenuti putem duhovnog poziva - ističe fra Juro Šimić.

Više o 'Vikendu u samostanu' te kako se možete prijaviti saznajte OVDJE.

Karlo Alan Kevo prije nekoliko dana položio je svečane redovničke zavjete, a u emisiji je također govorio o iskustvu duhovnog poziva. Kaže da je u trenutku kada je ušao u dominikanski samostan znao da je to mjesto njegov dom.

- Kod nas u samostan mladići često znaju doći vidjeti kako je u samostanu. S nama žive određeno vrijeme i tu mogu vidjeti kako takav život izgleda, odnosno iz prve ruke saznaju što znači biti redovnik. Kada su ti imaju i vremena za razmatranje i dosta mladića vidi da to nije za njih, ali ima i onih koji su ostali. Tako da dok se ne proba ne može se ni saznati - kazao je Kevo.

Nadoda je kako u samostanu nikada ne možeš biti sam, jer uvijek je netko kraj tebe, bilo za razgovor, šetnju ili molitvu.

U emisiju se iz Splita javila Katarina Matijaca, majka osmero djece koja je govorila o ljepoti majčinstva i obiteljskog poziva.

- Velike obitelji su obitelji u kojima ima puno buke i kaosa, ali i puno radosti i obitelji. Ako se osvrnemo oko sebe mislim da će nam biti jasno da nam ljubavi i radosti često nedostaje. Htjela bih poručiti ljudima da imati veliku obitelj nije projekt u smislu da morate imati točno određene karakteristike da bi ste bili sposobni imati veliku obitelj. Imati veliku obitelj je prvenstveno poziv, a znamo da Bog osposobljava one koje poziva. Htjela bih poručiti mladima da ako ja mogu imati veliku obitelj onda zaista može svatko. Bog obično bira nas slabe i obične ljude da bi se u životu više pokazala Njegova slava. Mi se samo moramo potpuno darovati - istaknula je Matijaca.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!