JESEN NA LTV-u

Jesen na Laudato televiziji donosi brojne novosti: novi studio, nova scenografija, nove emisije, nove sezone, nove teme, novi gosti - od 15. rujna!

jesen_ltv.jpg
Autor
Laudato/V.C.V.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
01.11.2019 08:09
U novoj jesenskoj shemi Laudato TV donosi izvrsne visokobudžetne dokumentarce 'Stope' i 'Gorući biskup', nove emisije 'Živopisi' s običnim ljudima velikog iskustva, sportsku 'Fit katolik', gastro 'Maminjami', dnevna razmatranja 'Pod smokvom' i razgovore Marina Miletića s poznatim gostima.

U jesen se vraćaju aktualne emisije LTV-a s novim sezonama: 'Božanstvena komedija', 'Blagoslovljen tek', 'Kuhinja sv. Hildegarde', 'Otvori spomenar', 'Dudo i prijatelji', 'Zlatni savjeti', 'More milosrđa'. Iz stranog programa s novim emisijama dolaze 'Recepti oca Lea', 'Majka Angelica', 'Nadbiskup Fulton J. Sheen', 'Chesterton' i dr.

STOPE
(Footprints: The Path of Your Life), 2016., 89', Špa

Dokumentarni film o poznatoj hodočasničkoj ruti 'Camino' prema Santiagu de Composteli. Sniman s budžetom od gotovo 200 tisuća eura ovaj film donosi nezaboravne prizore rute koja polazi iz južne Francuske ide preko sjeverne Španjolske do svetišta sv. Jakova. Nestvarni prizori prirode i povijesne arhitekture iz zraka, bliski prikaz boli i trpljenja mladih američkih hodočasnika te promjena koja se događa u njima pred ciljem okosnica su ovog hvaljenog dokumentarca.
Rimokatolički svećenik iz američke Arizone predvodi grupu od deset mladića različitog podrijetla na  pješačenje dugačko 800 kilometara. Njihova četrdesetodnevna 'šetnja' započinje na jugu Francuske preko Sjeverne rute Camina do španjolskog grada Santiaga de Compostele u kojemu je smješteno svetište svetog apostola Jakova. Nitko ovim hrabrim mladićima ne garantira uspjeh. Dolazak na cilj nije zajamčen, s obzirom da se moraju boriti s teškim vremenskim utjecajima, hladnim kišnim noćima i vrućim danima, zahtjevnim terenom i ponekim stranputicama. Uz bol u mišićima, nezamislive žuljeve i povremene ozljede, najveća borba hodočasnika događa se u njima samima. Svakodnevno se javlja želja za odustajanjem koju valja pobijediti. Neki tvrde da su na Putu upoznali put vlastitoga života. Želite li krenuti s njima?

GORUĆI BISKUP  
(Goreći škof), 2017., 55', Slo

Nagrađivani dokumentarac o slovenskom svećeniku, nadbiskupu Ljubljane Antonu Vovku kojeg su komunističke vlasti nakon Drugog svjetskog rata polile benzinom i zapalile.
Niz intervjua u filmu rasvjetljava vrijeme nakon 1945. g. kada su komunisti došli na vlast u Jugoslaviji.
Biskup Vovk je zapamćen po svojim vrlinama, ali najviše po događaju iz 1952. godine. Tijekom ispitivanja te noći komunistički dužnosnici mučili su Vovka psihički i fizički, iako nije u ratu sudjelovao sa Silama osovine i zalagao se za slovenski identitet. U noći 20. siječnja te godine nadbiskupa Vovka zapalili su na željezničkoj postaji u Novom Mestu. Tadašnji mediji u Jugoslaviji i van granica nijekali su da je Vovk uopće gorio i izvještavali su o manjim ozljedama. Činjenica je da mu je njegova zapaljena odjeća, osobito svećenički kolar, zadala ozbiljne opekline vrata i lica.
Film ne govori o događaju samo riječima nego i kroz mnoge simbole i ilustracije. Osvojio je nagrade za poseban doprinos i najbolji dokumentarac na Kršćanskom filmskom festivalu, a ušao je u službenu selekciju brojnih festivala: Međunarodnog filmskog festivala u New Yorku, Underground film festivala, Festivala slovenskog filma, Međunarodnog kršćanskog festivala i Kršćanskog filmskog festivala Great Lakes.

POD SMOKVOM

Dnevna razmatranja Evanđelja od strane smokvaša, poznate skupine svećenika, laika, umjetnika i ostalih entuzijasta koji donose različite aktualne i duhovne sadržaje na koje bi Isus bio ponosan.
Ovaj projekt rodio se na malom otoku Krapnju od male skupine ljudi koja je doživjela veliko iskustvo, iskustvo susreta s Bogom. Taj susret se dogodio kroz biblijske radionice, međusobna svjedočenja i susrete. Susreli su jedan drugoga da bi susreli Gospodina. I to su iskustvo poželjeli podijeliti kao susret sa živom Božjom Riječi.
Naziv 'Pod smokvom' uzet je iz Svetog Pisma i označava susret koji je započeo prije susreta i mjesto na kojemu se sluša i razmatra. Smokvu, kao i svako drvo, treba zalijevati, pa smokvaši redovito pozivaju na osnaživanje tima kako bi i dalje rasli prema nebu. I pozivaju na molitvu, da bi osim lišća smokva donosila plodove.
U rad smokvaša su uključeni mladi laici njih 60-ak čitača, crtača, tehničara i molitelja i sljedeći svećenici: fra Mate Kolak, vlč. Boris Jozić, vlč. Dominik Glasnović, vlč. Tomislav Šagud, vlč. Petar Mlakar, vlč. Hrvoje Zovko, fra Vladimir Vidović , p. Ivan Dominik Iličić, p. Ivan Marija Tomić, p. Mislav Skelin, vlč. Josip Pende, p. Stjepan Ivan Horvat. I da, hashtag im je #DoziviIsusa, hastag2 #podsmokvom, a od ove jeseni @laudatotv.

S MARINOM MILETIĆEM