Kako gledati Laudato televiziju?

Laudato televizija (Laudato TV) je prva hrvatska obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima koja emitira od Božića 2015.

laudatoTV.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
07.02.2019 14:55

O nama
Laudato TV (LTV) je prva hrvatska obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima. Na kvalitetan i zabavan način kreira cjelodnevni program koji bez dobnih oznaka mogu zajedno gledati roditelji i djeca, bake i djedovi, od jutra do večeri. LTV naglašava važnost domaćeg proizvoda, riječi i kulture, stoga veliki dio njegova programa zauzimaju programi domaće produkcije.

Pokriva aktualnosti s naglaskom na pozitivne vijesti, kako iz života Crkve tako i svijeta; područja sporta, komedije, kulinarstva, zdravstva, dječjeg i animiranog programa te književnosti, duhovne glazbe i proizvodnje vlastitih dokumentarnih filmova.

To je dom ‘Božanstvene komedije, ‘Blagoslovljenog teka’, ‘Minuta za tebe’ i drugih popularnih emisija. Preko granica LTV odlazi po najbolje od trenutne televizijske i filmske produkcije te iz strane produkcije prikazuje kvalitetan igrani i dramski program, intrigantne i nagrađivane dokumentarce. Pod krilaticom ‘Dobro mijenja sve’ Laudato TV je namijenjen svim gledateljima dobre volje.
 
LTV na satelitu
Putem satelita Laudato TV se može gledati u Hrvatskoj, Europi, sjevernom dijelu Afrike i zapadnom dijelu Azije.

Naziv satelita: Eutelsat 16A
Pozicija satelita: 16E
Frekvencija: 11678.25 MHz
Polarizacija: Horizontalna
Modulacija: DVB-S2 8PSK
Symbol rate: 30000
FEC: 3/4
SID (ServiceID): 215
Tip video kompresije: H264

Gledatelji koji MAXtv prate putem satelita i imaju T-com satelitski prijamnik, Laudato TV mogu pronaći na poziciji 503 (kao i na IPTV-u).

LTV na zemaljskoj mreži
Laudato TV možete pratiti putem digitalnog zemaljskog signala na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Dobivanjem koncesije za regiju d44-46; MUX D, Laudato TV je sada korak bliže ostvarenju želje: ući u svaki hrvatski dom. Koncesiju za emitiranje putem digitalnog zemaljskog signala Laudato televizija dobila je na Svjetski dan televizije, a ova koncesija rezultat je upornog rada djelatnika LTV-a i dobivene podrške sa svih strana Hrvatske i svijeta.
 

Kako pronaći DVB-t signal Laudato TV na digitalnom prijamniku?
Potrebno je imati UHF antenu usmjerenu prema odašiljaču (Tusti Vrh, Karlovac-Martinščak, Japetić), odnosno uključiti pretraživanje na DVB-t prijamniku, te spremiti pronađeni kanal. Ako ne uspijeva automatski potrebno je pokušati s ručnim načinom. U ručnom načinu rada potrebno je postaviti odgovarajući kanal prijama (br. 57) i pritisnuti tipku OK na daljinskom upravljaču. Na zaslonu trebaju biti prikazani jakost prijamnog signala i kakvoća. Za dobar prijam jakost signala je obično iznad 50 posto (ovisno o tipu DVB-t prijamnika), a  kakvoća blizu 100 posto. Laganim pomicanjem antene ugodite najbolji prijam (pratite pokazivanje kakvoće) i potvrdite odabrane postavke prijama.

Ako ste sve napravili prema uputama, a niste uspjeli pronaći frekvenciju 762 Mhz na kojemu se emitira kanal LTV, potrebno je nazvati pozivni centar Odašiljača i veza na broj 0800 0897 ili pišite na Odašiljači i veze d.o.o., ulica grada Vukovara 269D, na fax 01/6186 030 ili e-mail: problemi_prijam@oiv.hr.
 

LTV na digitalnoj/kabelskim/IPTV platformama i satelitu

U Hrvatskoj

 1. evotv, pozicija 102, program plus
 2. MAXtv, pozicija 503, Osnovni paket
 3. MAXtv HD, pozicija 67, uz zahtjev za HD paketom
 4. MAXtv Sat, pozicija 503
 5. MAXtv To Go
 6. OptiTV, pozicija 15, Osnovni paket
 7. A1, pozicija 353, Osnovni paket; 'TV za van'
 8. A1 SAT TV, pozicija 502
 9. A1 TV za van
 10. B.net, pozicija 353, Osnovni digitalni paket
 11. H1 Telekom, pozicija 31, Osnovni paket
 12. Iskon.TV, pozicija 703, Regionalni paket
 13. Total TV, pozicija 16, Osnovni paket
 14. Eutelsat 16A
LTV na platformi MAXtv To Go

Laudato TV je dostupan i u T-Com-ovoj ponudi ‘MAXtv To Go’. Putem ove usluge obiteljsku televiziju Laudato može pratiti još veći broj korisnika i to na svojim pametnim uređajima – računalima, mobitelima i tabletima. Na ovaj način vjerni gledatelji jedine hrvatske obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima više ne moraju propustiti niti jednu Laudatovu emisiju koja ih zanima. Prednost ove usluge jest ta da je dostupna svima bez obzira na kojoj su mreži. Uključivanjem usluge ‘MAXtv To Go’ najgledaniji lokalni i regionalni TV kanal u RH Laudato TV možete pratiti kada i gdje god želite uz personalizirane preporuke i opcije.

U Bosni i Hercegovini

 1. HOME.TV, pozicija 12, HT ERONET
 2. Telemach, pozicija 43, D3 digitalna ponuda, Start paket
U svijetu
 1. Croatian TV America, Croatian package
 2. CRO MEDIA Sydney
 3. Eutelsat
 4. NetTV Plus


Planovi
Laudato televizija planira polagani rast sadržajno i u kanalima distribucije sukladno financijskim mogućnostima koje ovise o podršci gledatelja i dobrih ljudi.

Klub prijatelja
Postanite naš prijatelj!
Laudato TV ovisi isključivo o Vašim prilozima i potreban joj je redoviti mjesečni priljev donacija. Dovoljno je odreći se jedne kave mjesečno i donirati putem klubprijatelja.laudato.tv,
IBAN HR0223400091510603018 (uplata: "ZA LAUDATO TV")
za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno