Kardinal Bozanić: Veliki dan za čitav svijet

Kao jedan od 150 kardinala diljem svijeta koji su sudjelovali na kanonizaciji, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u izjavi za medije podijelio je svoje dojmove s današnje svečanosti.

va.jpg
Autor
IKA
Fotograf
news.va
Objavljeno:
 
27.04.2014 20:20

"Radi se o jednom zaista velikom danu, ne samo za Katoličku Crkvu, već i za čitav svijet", kazao je kardinal, te istaknuo da su okupljeni vjernici danas "manifestirali kako je čovjeku potrebno nešto više – ono što dolazi od Boga".

Čovjek današnjice, smatra kardinal, traži uporišne točke i vidi da ih mora tražiti tamo odakle one dolaze, tamo gdje se otvaraju šire perspektive, a to je vjera.

Osvrnuo se i na Papinu propovijed u kojoj je Sveti Otac naglasio otvorenost pape Ivana XXIII. djelovanju Duha Svetoga, ali i činjenicu da je papa Ivan Pavao II. predstavljen kao "papa obitelji". "Upravo je to poseban znak u ovome vremenu. Potrebno je dati važnost obitelji. Ona je ta koja obećava budućnost čovječanstva", zaključio je kardinal Bozanić, a prenosi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić se ispred Papinske hrvatske crkve sv. Jeronima susreo i s hrvatskim hodočasnicima, među kojima su bili i članovi udruge Job.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno