Kardinal Bozanić primio Esther Gitman

Osvrnuli su se na različite projekte koje Zagrebačka nadbiskupija i dr. sc. Gitman provode s ciljem upoznavanja javnosti, naročito mladih, sa svjedočanstvom života blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

23.jpg
Autor
zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno:
 
12.02.2020 16:39

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskom dvoru dr. sc. Esther Gitman., a na susretu je bio prisutan i prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Kardinal Bozanić i dr. sc. Gitman osvrnuli su se na različite projekte koje Zagrebačka nadbiskupija i dr. sc. Gitman provode s ciljem upoznavanja javnosti, naročito mladih, sa svjedočanstvom života blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Istaknuto da je dokumentarni film Višnje Starešine, koji je premijerno prikazan u Hrvatskom narodnom kazalištu uoči proslave Stepinčeva, uspješan primjer takvih projekata. Dr. sc. Gitman izrazila je zadovoljstvo osobnog sudjelovanja u filmu te istaknula važnost svjedočanstva obitelji Levanon iz Izraela koja je istražujući povijest spašavanja svoje obitelji došla do lika zagrebačkog nadbiskupa bl. Alojzija Stepinca.

Dr. sc. Gitman upoznala je Kardinala i sa svojim aktualnim znanstvenim istraživanjima te mu zahvalila na svemu što čini u izgradnji i osnaživanju odnosa hrvatskog i židovskog naroda.

Kardinal Bozanić je na kraju susreta zahvalio dr. sc. Gitman na zauzetom i nesebičnom promicanju istine o životu kardinala Stepinca, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!