Kardinal Josip Bozanić čestitao Božić patrijarhu Irineju i mitropolitu Porfiriju

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Irineju i pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

bozanic.jpg
Autor
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Fotograf
www.makarska-post.com
Objavljeno:
 
05.01.2015 11:07

U čestitki patrijarhu Irineju kardinal Bozanić piše:

"Zahvaljujem Vam na ljubaznim čestitkama i dobrim željama prigodom Božića i Nove godine. Vama, Vašim preosvećenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i vjernicima od srca čestitam svetkovinu Rođenja Gospodinova i želim Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2015. godinu.

"Riječ tijelom postade i nastani se među nama" (Iv 1,14).

Promatrajući Spasitelja u jaslama koji svoje ruke pruža prema svakome od nas i poziva nas k sebi, spoznajemo i susrećemo samu Božju ljubav. Ljubav je to onoga koji se učinio siromašnim kako bismo mi postali bogati, onoga koji je postao jednim od nas kako bi nas učinio djecom Božjom. Stoga se svi radujmo i zahvaljujmo Spasitelju koji i danas dolazi tražiti prikladan stan u našim srcima.

Povezan s Vama zajedništvom vjere i željom da Vas Gospodin nadahnjuje u pastirskoj službi, iskreno Vas s poštovanjem pozdravljam".

U čestitki mitropolitu Porfiriju kardinal je napisao:

"Zahvaljujem na ljubaznim čestitkama koje ste mi uputili prigodom Božića i nove 2015. godine. Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu i vjernicima, upućujem iskrene čestitke prigodom svetkovine Rođenja našega Gospodina te želim Božjim blagoslovom i mirom ispunjenu 2015. godinu.

Božja dobrota koja se očitovala rođenjem Gospodina našega Isusa Krista, neka Vam pomogne i blagoslovi Vašu pastirsku službu na duhovnu dobrobit vjernika. Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, iskreno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja".
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!