Kršćanima nedostaje oduševljenja za nasljedovanjem Isusa Krista

Na svetkovinu Majke Božje Bistričke 13. srpnja misu u nacionalnome marijanskom svetištu u Mariji Bistrici predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Govoreći u propovijedi o Božjoj mudrosti, biskup je poručio da biti mudar danas znači iz ljubavi prema istini jasno i nedvosmisleno ukazivati na naše nacionalne i vjerske korijene, odnosno priznati da hrvatska, i ne samo hrvatska, nego europska kultura, počivaju na temeljnim vrednotama koje je donijelo kršćanstvo i Isusova Radosna vijest.

mb-svetiste2.jpg
Objavljeno:
 
14.07.2013 12:30

Na svetkovinu Majke Božje Bistričke 13. srpnja središnje misno slavlje u nacionalnome marijanskom svetištu u Mariji Bistrici predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Govoreći u propovijedi o Božjoj mudrosti, biskup je poručio da biti mudar danas znači iz ljubavi prema istini jasno i nedvosmisleno ukazivati na naše nacionalne i vjerske korijene, odnosno priznati da hrvatska, i ne samo hrvatska, nego europska kultura, počivaju na temeljnim vrednotama koje je donijelo kršćanstvo i Isusova Radosna vijest, ali istovremeno biti mudar danas znači, također, iz ljubavi prema istini, jasno priznati i to da kršćanstvo na ovom našem starom europskom kontinentu djeluje sve više umorno; da kršćanima nedostaje oduševljenja za nasljedovanjem Isusa Krista i širenja i življenja njegove Radosne vijesti.

Biskup je također istaknuo da imati mudrosti u naše današnje vrijeme i u našoj Domovini znači otvoriti oči i uočiti da smo se previše zatvorili u svoje osobne interese, da previše gledamo na svoju vlastitu korist, da neprestano govorimo o imati, a da smo zanemarili ono biti, da su nam sporedne stvari postale važne, a one koje su bitne nevažne, da smo zaboravili na stvarne potrebe bližnjih i što je ono što je doista dobro ovog naroda, a vrijeme i snagu trošimo na isprazne stvari. Jedno riječju, biti mudar danas znači prepoznati izazove za kršćansku vjeru i imati budno oko za sve ono što ti izazovi sa sobom nose, poručio je dubrovački biskup.

Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!