Kršćanski poslovni klub organizira 1. Lipikijadu - duhovnu biciklijadu

Duhovna biciklijada "Lipikijada 2019." održat će se 7. rujna 2019. u gradu Lipiku.

lipikijada.jpg
Autor
Laudato/K.P.
Objavljeno:
 
21.08.2019 12:47

Duhovna biciklijada "Lipikijada 2019" jedinstvena je manifestacija u organizaciji grada Lipika i Kršćanskog poslovnog kluba koja će se održati 7. rujna 2019., a za cilj ima promoviranje i osnaživanje grada Lipika.

Grad Lipik se profilirao kao turistička destinacija za biciklizam i moderno lječilište te kao centar
sportske rekreacije. Program je osmišljen kako bi zaokružio cjelinu njegovih godišnjih događanja. U prekrasnom ozračju lipičkog kraja, sudionici rujanske duhovne biciklijade, pripremit će se za nove školske, akademske i radne zadatke na najbolji mogući način. Duhovna biciklijada je zamišljena u formi križnog puta u kojem bi za postaje poslužile crkvice ili kapelice lipičkog kraja. Dužina rute iznosi otprilike 47km. Po završetku programa domaćin će svoje velikodušno gostoprimstvo potvrditi tako što će osigurati topli obrok za sudionike događaja. Zajedničko druženje produžit će se kroz nagradne igre, animacijski i glazbeni program. Za one koji ne mogu sudjelovati u biciklijadi ili će je voziti samo djelomično, organizator je osigurao cjelodnevni program: posjet ergeli lipicanaca, upoznavanje grada kroz tematske ture, uživanje u šetnji jednim od najljepših gradskih perivoja u sjevernoj Hrvatskoj, spomenikom vrtne arhitekture te blagodatima toplica. A za one sudionike koji žele povesti svoju obitelj, Lipik vas čeka! Osmislili smo također zanimljiv animacijsko-zabavno-edukativni program za djecu.

Događaj je zamišljen na internacionalnoj razini, a ciljnu skupinu čine biciklisti, ljubitelji prirode i čuvari kulturne baštine susjednih europskih zemalja (Italija, Austrija, Slovenija, Mađarska).

Cilj je da se i strani posjetitelji zaljube u naš kraj te da zajedničkim nastojanjem vratimo Lipiku stari sjaj!

Dobrobiti lipikijade:
Pogledom na logotip te razvojem i uspostavljanjem tradicije ovog događaja, postat će jasnije što sve uključuje event. Duhovna biciklijada baza je ovog događanja. Polazna točka razmišljanja jest da čovjek posložen u duhu biva posložen i u ostalim područjima svog života. Duhovni program otvara novi pogled na stvarnost koja nas okružuje. Čovjek pritisnut negativnim razmišljanjima i problemima koji ga okružuju nerijetko gubi realan pogled. Lipik je prekrasan kraj koji posjeduje razna bogatstva i posebnosti. Tako je bilo kroz povijest a tako je i danas, a naziv Lipikijada je osmišljen kako bi se ponovno probudile posebnosti kraja i izložile na jednom mjestu. Pogledom na vlastita bogatstva u domaćinima se oživljava duh ljepote i potiče želja za oživljavanjem, njegovanjem i razvojem vlastitog kraja. Dan događaja omogućit će i domaćinima da uživaju u ponudi kraja po promotivnim cijenama.

Želja organizatora je i da se potakne duh poduzetništva, da se novim idejama stanovnika kraja
obogati ponuda Lipika.

Kršćanski poslovni klub

Kršćanski poslovni klub mreža je kršćana koji žele napredovati u svojim profesijama i poduzetničkim projektima, služiti ljudima svojom izvrsnošću i razviti potencijal koji nam je Bog dao. U svojem konkretnijem djelovanju postoji dvije godine dok se sama ideja kroz pojedinačna djelovanja javila još prije četrnaest godina. U ovom trenutku zapošljavamo 5 osoba dok je kroz vanjsku suradnju s Klubom povezano 7 svakodnevno aktivnih volontera te preko 30 članova Kluba različitih struka, od kojih mnogi imaju vlastita poduzeća, a klub je ujedno početkom ožujka otvorio i turističku agenciju koja je u 100 postotnom vlasništvu kluba. Naša vizija je izgraditi zajednicu ljudi koji u poslovnoj praksi primjenjuju Biblijska načela, svojim životom svjedoče vjeru u Krista i pokretači su pozitivnih promjena u društvu. To ostvarujemo kroz djelovanje četiri tima: molitvenog, projektnog, edukacijskog, humanitarnog.

Između nekoliko osnovnih aktivnosti, u ovom trenutku najviše radimo na razvoju vjerskog turizma
tako da u Hrvatsku pokušavamo dovesti strance koje nam je cilj upoznati s hrvatskom vjerskom,
kulturnom, povijesnom i običajnom baštinom. To nastojanje u svojoj osnovi ima višestruke ciljeve: da se zapadnoeuropski čovjek kroz nenametljiv ali uvjerljiv način pokuša vratiti temeljima koje negira te poticanje domaćeg stanovništva na proaktivni i pozitivni stav u razvoju vlastitog kraja. Među različitim projektima koje trenutno organiziramo ističu se duhovna biciklijada pod nazivom ,"Lipikijada'" i ,"Camino tjedan na Krku" (putevima sv.Jakova).

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!