[VIDEO] Laudato TV prenosi posjet pape Franje Tajlandu i Japanu

Najvažnije događaje sa 32. inozemnoga putovanja pape Franje uživo će prenositi Laudato TV.

Untitled-1.jpg
Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
18.11.2019 16:43
Papa Franjo boravit će od 20. do 23. studenog na apostolskom pohodu Tajlandu a zatim od 23. do 26. studenoga Japanu. Najvažnije događaje s 32. inozemnoga putovanja pape Franje uživo će prenositi Laudato TV. 
 
Naši prijenosi započinju u četvrtak 21.11. od 11:40 sati, kada prenosimo svetu Misu iz Bankoka koju predslavi papa Franjo. Nakon toga od 14 sati pratite ceremoniju dobrodošlice i susret s predstavnicima vlasti, posjet budističkom hramu Wat Ratchabophit Sathit Maha Simaram te susret s liječničkim timom bolnice St. Louis.
 

U petak 22.11. od 9:20 sati Laudato TV prenosi Međureligijski susret. U 10:30 sati na rasporedu je sveta Misa, nakon koje slijedi susret pape Franje sa svećenicima, redovnicima, sjemeništarcima i pastoralnim djelatnicima. U 13:35 sati na Laudato TV-u pratite susret pape Franje s biskupima Tajlanda i Saveza azijskih biskupskih konferencija.

 
Laudato TV, u nedjelju 24.11. pronositi će od 10:40 sati Susret za mir, a nakon toga u 11:45 svetu Misu iz Nagasakija. U 13:30 sati Papa Franjo će u Memorijalnom parku pročitat poruku o nuklearnom naoružanju, a potom odati počast svetim mučenicima na brdu Nishizaka.
 
U ponedjeljak 25.11. u 7:35 sati patite prijenos svete Mise iz Tokija. U 10:45 na rasporedu je susret s predstavnicima vlasti. Od 11:30 sati pratite susret pape sa žrtvama trostruke tragedije u Fukushimi (potres, tsunami i nesreća reaktora), a od 12:30 sati susret s mladima u katedrali Sv. Marije.
 
Posljednjeg dana Papina putovanja u utorak 26. 11. Laudato TV prenosit će od 11 sati posjet Svetog Oca Sveučilištu Sophia u Tokiju.
 
Geslo pohoda Tajlandu ''Kristovi učenici, učenici misionari'' podsjeća na važnu obljetnicu koja se obilježava ove godine – 350 godina osnivanja apostolskoga vikarijata u Sijamu (1669.) što je izraženo i u logu na kojemu je papa Franjo prikazan nasmijan, dok je niže naslikana lađa kao simbol evangelizacije, s tri jedra koji predstavljaju Presveto Trojstvo. Lađu drži stilizirana ruka Djevice Marije. Pozlaćeni križ pak potiče cijelu Katoličku Crkvu na Tajlandu da bude svjedok Radosne vijesti.
 
Geslo apostolskoga putovanja u Japan, ''Zaštititi svaki život'', uzeto je iz ''Kršćanske molitve u zajedništvu sa stvorenim svijetom'' kojom završava enciklika pape Franje Laudato si’ o brizi za zajednički dom, kao poziv je na poštovanje dostojanstva svake osobe, ali i okoliša, posebno u zemlji u kojemu je trajno prisutna nuklearna prijetnja. U logu je slovo T u riječi ‘život’ u obliku križa, tri plamena obilježavaju se u tri različite boje: crveni podsjeća na mučenike, temelj Crkve u Japanu; plavi plamen predstavlja Blaženu Djevicu Mariju koja kao svoju djecu grli čitavo čovječanstvo; zeleni plamen predstavlja japansku prirodu i poslanje propovijedanja Evanđelja nade. Crveni krug poput sunca obuhvaća svaki život, a predstavlja ljubav. Papin lik, u stavu blagoslova, stiliziran je u plavoj boji.
 
Papa Franjo biti će drugi poglavar Crkve koji je posjetio ove dvije azijske zemlje, budući da je sveti Ivan Pavao II. bio u Japanu 1981. i na Tajlandu 1984.
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!