Laudato TV program za četvrtak 15.8.2019.

Iz programa izdvajamo: 20:00 Progledaj srcem 2019., snimka koncerta.

ps-5.jpg
Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
14.08.2019 10:19

7:35 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Gostujući urednik i voditelj je fra Mate Bašić, OFM. (Lk 1,39-56)

7:50 Katolički kalendar, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije,  vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. U ovom nastavku Malog katekizma saznat ćemo što su znamenja.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. Što će miševi u Švicarskoj ako ne probaju švicarsku čokoladu?

8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Zašto se Bog objavljuje čovjeku pojasnit će Mali katekizam.

8:30 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. “Dan treba započeti toplim obrokom, nečim što će nam zagrijati tijelo”, stoji u naputcima sv. Hildegarde. Kaša od pirovog griza ili pirovih pahuljica je baš to – cjelovit i hranjiv obrok, idealan za zdrav početak dana.

8:35 Svjedočanstva, emisija. Znate li tko je prva ‘prolajferica’ u Hrvatskoj? Danas je majka šestero djece, a već 26 godina u centru za pomoć trudnicama, kojeg je i sama pokrenula, pokazuje da je ljudski život svet i da je svako nerođeno dijete veliki Božji dar. U ‘Svjedočanstvima’ upoznajte gospođu Bosiljku Bačuru.

9:15 Izdvojeno, informativna emisija

9:30 Vjera i nada, emisija. U ovotjednoj emisiji ”Vjera i nada” predstavljamo katoličku evangelizacijsku skupinu ”Duhovni kutak”. Bili smo na njihovoj probi i upitali članove o njihovom stvaralaštvu i služenju Bogu.

10:00 Javljanje uživo, Zagreb, prijenos

10:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

11:30 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

12:00 Angelus: Vatikan, prijenos

12:20 Otvori spomenar, intervju. Zbog njihovih prekrasnih pjesama, tamburicu su zavoljeli mnogi. “Još i danas zamiriši trešnja”, “Zbog tebe sam to što jesam”, “Trebam te noćas”, samo su neki od poznatih hitova glazbenog sastava Gazde. O svojim početcima, životnim razmišljanjima i glazbenim uspjesima, popularni “dečki iz Markuševca” govorili su u emisiji “Otvori spomenar”.

13:00 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Gostujući urednik i voditelj je fra Mate Bašić, OFM. (Lk 1,39-56)

13:20 Izdvojeno, informativna emisija

13:35 O mila majko nebeska, snimka koncerta

14:30 Majka koja s neba izlazi (2017), dokumentarni film. Dokumentarna i hodočasnička priča o susretima s Blaženom Djevicom Marijom u La Salettu, Lurdu, Fatimi. Zašto je u određenim povijesnim okolnostima Gospa odlučila govoriti? Što je Gospa poručivala u svojim ukazanjima i kako Isusove učenike vodi svome Sinu? Pođite na ovo jedinstveno duhovno putovanje s članovima Udruge ‘Vojska Bezgrješne’.

15:30 Gospi na dar, glazbena emisija. Glazbena emisija Gospi na dar snimana je u svetištu Majke Božje Bistričke. Klapa ‘Sveti juraj’ Hrvatske ratne mornarice izvodi dvanaest poznatih napjeva marijanskih pjesama. Stare pjesme u novom ruhu jedinstveni su glazbeni događaj u kojemu će uživati sve generacije.

16:15 Dvije krune (2017), igrani film. Dvije Krune prvi je film koji sadrži do sad nepoznate činjenice i zanimljivosti iz života svetog Maksimilijana Kolbea, od njegovog djetinjstva pa do herojske odluke da žrtvuje svoj život da bi spasio život jednom zatvoreniku u Auschwitzu. U filmu imamo priliku vidjeti izjave stručnjaka i svjedoka iz života oca Maksimilijana kao što je Kazimierz Piechowski, koji je Kolbea upoznao tijekom njegovog vremena u zarobljeništvu. Svjedoči kako su ga riječi koje mu je otac Kolbe uputio promijenile i usmjerile ga na put duhovnosti koji je trajao cijeli život.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:10 Razlog nade, vjerska emisija. Bit i sažetak Evanđelja svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Gostujući urednik i voditelj je fra Mate Bašić, OFM. (Lk 1,39-56)

18:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Malina ima značajno mjesto u prehrani, a također liječi i pomaže kod niza bolesti. Snizuje temperaturu, otklanja upale, osobito usne šupljine i grkljana, olakšava trudnoću i porođaj, ublažava tešku menstruaciju, zaustavlja proljev, djelotvorna je kod crijevne upale i dizenterije, smiruje živčanu napetost, liječi kožne bolesti, jača cijeli organizam, a osobito srce. Izvanredna je dijetalna prehrana bolesnika koji boluju od šećerne bolesti te od reumatskih, bubrežnih i želučanih tegoba.

19:00 Radost ljubavi u brakukontakt emisija. U vremenu u kojem su brak i obitelj u krizi, u kojemu se želi normalizirati samodostatnost i olako odbacivanje vječnih vrijednosti Laudato TV vas ohrabruje. Fra Vatroslav Frkin, franjevac s gotovo pola stoljeća iskustva rada s parovima, odgovara na vaša pitanja i daje poticaj k istinskoj ženstvenosti i pravoj muževnosti te bračnoj radosti po Božjem naumu.

20:00 Progledaj srcem 2019., snimka koncerta. Najveći hrvatski godišnji glazbeni događaj suvremene duhovne glazbe, koncert ‘Progledaj srcem’ u produkciji Laudato televizije koji je održan u svibnju ove godine pokazao je kako ni zagrebačka Arena nije prevelika da bi okupila tisuće zaljubljenika u molitvu i slavljenje. Koncert se već peti put organizirao kao podrška Laudato televiziji, prvoj hrvatskoj obiteljskoj televiziji s kršćanskim vrijednostima.

23:30 Život na stijeni, emisija. Gošća Kathryn Carnell, potpredsjednica je Studentske obrane jednakosti i solidarnosti. To je nevladina udruga koja sudjeluje u raspravama pri Ujedinjenim narodima, a bavi se promicanjem kulture života, kulture obitelji, kulture solidarnosti. Carnell privlači i potiče studente da sudjeluju u radu ove nevladine udruge.
0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:15 Vidljivi tragovi, emisija. Svi smo mi kao dar primili život, a u njemu mnogo drugih darova. O tome kako ih otkriti i razvijati govori Vesna Maglov, dopredsjednica udruge Talent for you.

0:50 Otvori spomenar, intervju. Zbog njihovih prekrasnih pjesama, tamburicu su zavoljeli mnogi. “Još i danas zamiriši trešnja”, “Zbog tebe sam to što jesam”, “Trebam te noćas”, samo su neki od poznatih hitova glazbenog sastava Gazde. O svojim početcima, životnim razmišljanjima i glazbenim uspjesima, popularni “dečki iz Markuševca” govorili su u emisiji “Otvori spomenar”.

1:45 Vjera i nada, emisija. U ovotjednoj emisiji ‘Vjera i nada’ predstavljamo katoličku evangelizacijsku skupinu ‘Duhovni kutak’. Bili smo na njihovoj probi i upitali članove o njihovom stvaralaštvu i služenju Bogu.

2:15 Gospi na dar, emisija. Glazbena emisija Gospi na dar snimana je u svetištu Majke Božje Bistričke. Klapa ‘Sveti juraj’ Hrvatske ratne mornarice izvodi dvanaest poznatih napjeva marijanskih pjesama. Stare pjesme u novom ruhu jedinstveni su glazbeni događaj u kojemu će uživati sve generacije.

3:00 Prosudbe, informativna emisija. Hrvati ne iseljavaju zbog siromaštva, već zbog nepravde, tvrdi Tado Jurić autor knjige “Iseljavanje Hrvata u Njemačku. gubimo li Hrvatsku?”. Doc. dr. sc. Jurić na znanstveni je način obradio demografsku problematiku iseljavanja stanovništva koje je poprimilo oblike ‘egzodusa’ zadnjih nekoliko godina nakon čega je odlučio napisati i knjigu o navedenoj temi.

4:00 Progledaj srcem 2019., snimka koncerta. Najveći hrvatski godišnji glazbeni događaj suvremene duhovne glazbe, koncert ‘Progledaj srcem’ u produkciji Laudato televizije koji je održan u svibnju ove godine pokazao je kako ni zagrebačka Arena nije prevelika da bi okupila tisuće zaljubljenika u molitvu i slavljenje. Koncert se već peti put organizirao kao podrška Laudato televiziji, prvoj hrvatskoj obiteljskoj televiziji s kršćanskim vrijednostima.

7:20 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!