Laudato TV program za nedjelju 22.3.2020.

IZDVAJAMO: u 17:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Koliko su povezani sport i umjetnost ovih dana mogli smo se uvjeriti na izložbi ‘Igra sporta i umjetnosti’. U Domu hrvatskih likovnih umjetnika, Hrvatski športski muzej prikazao je razna odlikovanja, plakate, vrijedne slike koje prikazuju naše uspješne sportaše i oživljuju sjećanja na neka prošla vremena. Posjetili smo izložbu i pogledali njen postav.

download.jpg
Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
21.03.2020 21:22
07:55 Katolički kalendar, Četvrta korizmena nedjelja, vjerska emisija

08:00 Majka Angelica, emisija (R) S2 EP23

09:00 Moja katolička obitelj, crtana serija (R)

09:25 Novo srce, emisija (R) S2 EP13
Razgovaramo s prof. o. Liviom Marijanom, đakonom i kancelarom Križevačke grkokatoličke eparhije koji nam govori o svom putu obraćenja.

10:05 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija S1 EP73/125
Govorimo o proroku Iliji i njegovom susretu s Bogom.

10:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

11:30 Svijet očima Vatikana, informativna emisija (R) EP208

12:00 Angelus: Vatikan, prijenos

12:15 Čujte i počujte, informativna emisija (R) S2 EP25
Fra Ivan Marija Lotar mladi je franjevac koji je na Instagramu otvorio profil „askfrapriest“, kako bi vjernicima odgovorio na brojna pitanja. Svakodnevno dobiva brojne upite o različitim temama, a trudi se odgovoriti u što kraćem vremenskom razdoblju. I vi možete postaviti pitanje fra Ivanu, a o tome kako je došao do ideje, što ga najviše ljudi pitaju i kako planira obogatiti profil govori u emisiji Čujte i počujte.

12:45 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija (R) EP199

13:00 Razlog nade, vjerska emisija (R) EP245
Bit i sažetak Evanđelja 4. korizmene nedjelje (Iv 9, 1 – 41). Urednik emisije: vlč. Mario Migles.

13:20 Katolički kalendar, Četvrta korizmena nedjelja, vjerska emisija (R)

13:30 Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija EP185

14:30 Sjemenište danas, emisija (R) EP2
Nova emisija ‘Sjemenište danas’ prvi puta na male ekrane donosi pojedinosti iz života sjemeništa u Hrvatskoj. Saznat ćemo što je to zapravo sjemenište, upoznati se s duhovnim zvanjima, ljepotama Božjeg poziva i odaziva, kršćanske vjere i njezinih vrijednosti. Upoznat ćemo tijek sjemenišne godine i sjemenište kao mjesto dijeljenja, učenja i priprave kroz život u zajednici. Također ćemo vidjeti koja sve sjemeništa i gdje u Hrvatskoj postoje te njihove posebnosti. U novoj emisiji gostuje Nadbiskupsko sjemenište u Splitu.

15:00 Krunica Božjeg Milosrđa, molitva

15:15 Mene pošalji, emisija EP4
Upoznajte poduzetnicu Janu Radeljak, vlasnicu tvrtke za odnose s javnošću. Kako se tako mlada odvažila za vlastito poduzetništvo, kako se nosi s polovnim usponima i padovima te uz sve to uspijeva čuvati kršćanski i obiteljski poziv, saznajte u emisiji.

15:30 Svjedočanstva, emisija (R)

15:50 Kuhinja svete Hildegarde, kulinarska emisija S2 EP22
Pripremamo bombastičnu čokoladnu tortu caprese! Koji su njezini zdravi sastojci prema naputcima sv. Hildegarde saznajte u emisiji.

16:00 Križni put, glazbena emisija
Vojni ordinarij mons. Jure Bogdan poziva da molimo zajedno pobožnost križnog puta. Pogledajte snimku Nacionalnog hodočašća hrvatske voske policije i branitelja u Mariju Bistricu.

17:00 Klanjanje, molitva

18:10 Krunica Bkažene Djevice Marija, molitva

19:00 Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija (R) EP185

20:00 Inkvizicija, dokumentarna serija EP3
Otkrijte kako se Crkva odnosila prema vještičarenju, hereticima i Galileovoj teoriji uz pomoć vrhunskih stručnjaka koji do detalja razlamaju četiri stoljeća stare kontroverze o inkviziciji. Kroz razgovore s poznatim povjesničarima i predstavnicima Katoličke crkve te dramske scene koje oživljavaju događaje 16. stoljeća, ovaj dokumentarni serijal pojašnjava kako je tadašnja propaganda utjecala na današnju percepciju inkvizicije. Također iznosi na vidjelo njezinu prvotnu namjeru i djelovanje.

20:35 Arka, dokumentarni film
Upoznajte Santosa i Pipea! Santosa su maltretirali dok je bio dijete, ali je imao dobru majku koja ga je voljela. Pipe je radio na farmi, sve dok njegov otac nije završio u zatvoru, a majka nestala. Sada je beskućnik. Koji su događaji iz njihovog djetinjstva odredili njihov život i kako su oni povezani saznajte filmu. Dokumentarni filmovi ‘Arka – dar zajedništva’ predstavljaju osobe s poteškoćama iz cijelog svijeta na zabavan, nadahnjujući i duboko dirljiv način. Upoznajte njihove priče i kako su svoju radosnu luku pronašli u zajednici Arka.

21:00 Majčine ruke u Lourdesu (2019.), igrani film
(Hospitalarios, las manos de la Virgen, 2019.) Francusko svetište Lourdes godišnje posjeti 2 i pol milijuna hodočasnika. Gotovo 100 godina bolničari iz svih krajeva svijeta prate bolesnike na hodočašću do mjesta gdje je mlada žena, po imenu Bernadette Soubirous, 1858. godine doživjela viđenje Djevice Marije. Zašto ovo mjesto privlačnosti i danas? Ovaj film okuplja priče onih koji u Lourdes putuju s poteškoćama i onih koji ih na tom putu prate. Redatelj: Jesús Garcá Colomer.

22:30 Čedo Antolić i prijatelji: 50 godina duhovne glazbe, snimka koncerta (R)

23:45 Katolici u Švedskoj, dokumentarni film (R)
Kratkometražni dokumentarni film o razvoju katoličanstva u Švedskoj i životu Katoličke crkve i njezinih vjernika danas.

00:00 Himna

00:02 Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija (R) EP185

01:00 In familia Dei, emisija (R) S1 EP12/41
Roditeljstvo započinje već začećem, a ne tek rođenjem djeteta. Zato nije nevažno kakav odnos imamo s predrođenčetom u trbuhu. U njegovom se biću bilježi sve što se događa s njim od začeća nadalje. I zato je iznimno važno poticati i prenatalno roditeljstvo. To je jedna od tema o kojoj razgovaramo s bračnim parom Hodžić, roditeljima četvero djece u novoj In Familia Dei!

02:00 Kuhinja svete Hildegarde, kulinarska emisija (R) S2 EP22
Pripremamo bombastičnu čokoladnu tortu caprese! Koji su njezini zdravi sastojci prema naputcima sv. Hildegarde saznajte u emisiji.

02:10 Dudo i prijatelji, emisija o sportu (R) S2 Ep15
Koliko su povezani sport i umjetnost ovih dana mogli smo se uvjeriti na izložbi ‘Igra sporta i umjetnosti’. U Domu hrvatskih likovnih umjetnika, Hrvatski športski muzej prikazao je razna odlikovanja, plakate, vrijedne slike koje prikazuju naše uspješne sportaše i oživljuju sjećanja na neka prošla vremena. Posjetili smo izložbu i pogledali njen postav, a kada i gdje Hrvatski športski muzej planira opet prikazati vrijedne eksponate saznajte u emisiji Dudo i prijatelji!

03:00 Vidljivi tragovi, emisija (R) S2 EP28
U novoj emisiji razgovaramo o askezi, križevima koji na neki način sami sebi stavljamo. Gost je profesor fundamentalne teologije na KBF-u u Splitu i ravnatelj splitskog sjemeništa, doc. dr. sc. don Eduard Punda.

03:35 Vjera i nada, emisija (R) S2 EP28
Sveti Pavao u poslanici Efežanima 4. korizmene nedjelje poručuje nam: Kao djeca svjetlosti hodite – plod je svjetlosti svaka dobrota, pravednost i istina – i odlučite se za ono što je milo Gospodinu.(Ef 5,8-10) A kako u ovom hodu nastoji prof. Sanja Nikčević pogledajte u njezinom svjedočanstvu ovog tjedna u emisiji Vjera i nada.

04:00 More milosrđa, kontakt emisija (R) S2 EP14
Zašto se ikone “pišu”, a ne slikaju, tj. kako nastaju uz molitvu i u obiteljskom okruženju doznajemo od Basie Pycel Andrijanić, koja je inače Poljakinja, ali se udala za jednog našeg Hrvata i imaju troje djece. A na temu “Izazovi suvremenog braka: i kad zapne možemo naprijed!” razgovaramo s iskusnim pastoralcem, vlč. Robertom Zubovićem, župnikom iz Malog Lošinja, koji je poznat po svojoj otvorenosti.

06:30 Krunica Blažene Djevice Marije – žalosna otajstva, molitva

07:00 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno