Laudato TV program za petak 18.10.2019.

IZDVAJAMO: 20:25 Jeste li znali?, emisija. Papa koji je brendirao Hrvatsku tema je emisije 'Jeste li znali?' koju posvećujemo Ivanu Pavlu II., uz 25. godišnjicu njegova prvog pohoda Hrvatskoj.

2.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
youtube.com
Objavljeno:
 
18.10.2019 09:17
7:45 Pod smokvom, vjerska emisija

7:55 Katolički kalendar, sv. Luka, evanđelist, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Saznat ćemo zašto je Isus došao na svijet prije dvije tisuće godina.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. U Kanadi naši miševi saznaju tko je Marconi i kako je upućen prvi radio-telegrafski signal preko Atlantika.

8:27 Maminjami, gastro emisija. Sve je ukusnije na Maminjami tanjuru. U ovoj epizodi 'slažemo' ključić od integralnog kruha, avokada, kuhanog jaja, maslinovog ulja, peršina, sira i soli.

8:30 Izdvojeno, informativna emisija

8:45 Život na stijeni, emisija

9:30 Susret u Riječi, emisija. Gošća Susreta u Riječi je Dunja Kalinić, istaknuta književnica iz Trogira. U Zagrebu je studirala na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Tijekom studija otišla je živjeti u SAD gdje je ostala desetljeće. Potom je nekoliko godina zajedno s obitelji živjela u Italiji. Po povratku iz inozemstva okrenula se književničkom radu.

10:00 Radosna vijest, emisija

10:25  Vidljivi tragovi, emisija. Dominikanka s. Ana Begić je moralna teologinja koja predaje na KBF-u u Zagrebu. Ujedno je članica Etičkog povjerenstva KBC-a Vrapče u Zagrebu te je završila govorničku akademiju. S. Ana je gošća Vidljivih tragova.

11:05 Kršćani u svijetu, dokumentarni film. Angola je peta najveća zemlja po veličini na afričkom kontinentu sa 16 milijunskog stanovnika od čega je 55 posto katolika. Ona je jedna od najbogatijih i najsiromašnijih afričkih zemalja s najvećim zalihama nafte južno od Sahare. No oko 70 posto stanovništva zarađuje manje od jednog dolara na dan, uglavnom baveći se poljoprivredom. Povijest ove zemlje je bilježena sukobima: borba s trgovcima roblja, četrnaestogodišnji rat za nezavisnost te gotovo tridesetogodišnji građanski rat koji je okončan 2002. godine. Rad na miru, pomirenju i ostvarenju pravde ostaje izazov s kojim se Angolci i Katolička Crkva i dalje suočavaju!

11:45 Maminjami, gastro emisija. Sve je ukusnije na Maminjami tanjuru. U ovoj epizodi 'slažemo' ključić od integralnog kruha, avokada, kuhanog jaja, maslinovog ulja, peršina, sira i soli.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Povratak kući, emisija. Donosimo snažno svjedočanstvo Elvisa Grbca, profesionalnog igrača američkog nogometa hrvatskih korijena, koji je nakon povratka na katoličku vjeru počeo držati predavanja muškarcima na teme vjerskog i obiteljskog života.

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija

13:15 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Dudo i prijatelji, emisija. Po redu 41. Dakar rally 2019. održan je u Peruu. Među brojnim natjecateljima koji su nastupili na ovoj najtežoj rally utrci na svijetu bili su i dvojica Hrvata, koji su se u Hrvatsku vratili s medaljom oko vrata. Daniel Šaškin i Saša Bitterman bili su gosti emisije Dudo i prijatelji.

14:30 Križni put, molitva

15:00 Krunica Božjeg Milosrđa, molitva

15:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Povodom obljetnice posljednjih ukazanja Majke Božje u Fatimi, 13. listopada, donosimo vam poseban nastavak u kojem nadbiskup Sheen govori o zanimljivim okolnostima u kojima je poruka nastala te zašto je Fatima pokazala svu ljubav s kojojm Bog brige za sav ljudski rod.

16:00 Prosudbe, emisija

17:00 Što nam kaže Sveto pismo, emisija. Želimo otkriti kako Bog odgaja svoje odabrane za pravu proročku autentičnost i da se angažiraju oko velikih stvari. U ovoj emisiji tema je proročica Mirjam.

17:30 Očinska ljubav je nezamjenjiva, snimka predavanja

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Luka, evanđelist, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00  Majka Angelica, emisija

20:00 Svijet očima Vatikana, emisija

20:25 Jeste li znali?, emisija. Papa koji je brendirao Hrvatsku tema je emisije 'Jeste li znali?' koju posvećujemo Ivanu Pavlu II., uz 25. godišnjicu njegova prvog pohoda Hrvatskoj. Saznajemo kako je Papa i prije '94. želio posjetiti Hrvatsku te kako su jugoslavenske vlasti sprječavale taj dolazak i reagirale na važna crkvena događanja 80-ih godina. O tome govore povjesničar dr. Miroslav Akmadža i komunikacijski stručnjak prof. dr. Božo Skoko.

21:30 G.K. Chesterton, serija

22:00 Križarski ratovi, dokumentarna serija. U povijesti kršćanstva hodočašća su imala važnu ulogu u vjerskom i pokajničkom životu kršćana. Od Kristova vremena, najvažnija odredišta hodočašća bila su u Svetoj zemlji, a najčešće Jeruzalem. Ovo je priča koja rasvjetljuje vječna pitanja o motivima i ciljevima Križarskih ratova.

23:00 Žena, snimka predavanja

0:00 Himna  

00:02 Izdvojeno, informativna emisija

00:15 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

00:40 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Želimo otkriti kako Bog odgaja svoje odabrane za pravu proročku autentičnost i da se angažiraju oko velikih stvari. U ovoj emisiji tema je proročica Mirjam.

01:00 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Nastavljamo razgovore i promišljanja o Božjim zapovijedima. Ovog puta tema je 7. zapovijed: Ne reci lažna svjedočanstva.

02:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Po redu 41. Dakar rally 2019. održan je u Peruu. Među brojnim natjecateljima koji su nastupili na ovoj najtežoj rally utrci na svijetu bili su i dvojica Hrvata, koji su se u Hrvatsku vratili s medaljom oko vrata. Daniel Šaškin i Saša Bitterman bili su gosti emisije Dudo i prijatelji.

03:00 Križni put, molitva

03:30 Krunica Božjeg Milosrđa, molitva

04:00 Maminjami, gastro emisija. Sve je ukusnije na Maminjami tanjuru. U ovoj epizodi 'slažemo' ključić od integralnog kruha, avokada, kuhanog jaja, maslinovog ulja, peršina, sira i soli.

04:05 In familia Dei, emisija. Kako odgovor na Božji poziv i prepuštanje Njegovoj Providnosti utječu na našu molitvu? Je li molitva borba? Kako osnažuje, koji su joj plodovi, a što milost od Boga dana? Na ova pitanja iskustveno nam odgovara bračni par Segedi – Jelena i Ivan. Budite s nama u emisiji In Familia Dei i odlučite postati ljudi molitve!

05:00 Jeste li znali?, emisija. Papa koji je brendirao Hrvatsku tema je emisije 'Jeste li znali?' koju posvećujemo Ivanu Pavlu II., uz 25. godišnjicu njegova prvog pohoda Hrvatskoj. Saznajemo kako je Papa i prije '94. želio posjetiti Hrvatsku te kako su jugoslavenske vlasti sprječavale taj dolazak i reagirale na važna crkvena događanja 80-ih godina. O tome govore povjesničar dr. Miroslav Akmadža i komunikacijski stručnjak prof. dr. Božo Skoko.

05:45 Križarski ratovi, dokumentarna serija. U povijesti kršćanstva hodočašća su imala važnu ulogu u vjerskom i pokajničkom životu kršćana. Od Kristova vremena, najvažnija odredišta hodočašća bila su u Svetoj zemlji, a najčešće Jeruzalem. Ovo je priča koja rasvjetljuje vječna pitanja o motivima i ciljevima Križarskih ratova.

06:45 Očinska ljubav je nezamijenjiva, snimka predavanja

07:15 Krunica BDM

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!