Laudato TV program za petak 22.11.2019.

Iz programa izdvajamo: u 20:25 h Jeste li znali?, emisija.Tema emisije je povratak kanonskog prava na Pravni fakultet u Zagrebu. Razgovaramo o razlozima zašto je 1946. bilo izbačeno i kako je sada vraćeno, gdje je u praksi važno poznavati kanonsko pravo i ulazi li ovime Crkva u područje države. Naš gost je inicijator vraćanja kanonskog prava u program studija.

Untitled-3.jpg
Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
22.11.2019 21:37
07:35 Pod smokvom, vjerska emisija 

07:55 Katolički kalendar, sv. Cecilija , vjerska emisija

08:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Što je čistilište i što o njemu naučava Katolička crkva saznajte u novom Malom katekizmu.

08:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. U Francusku se miševi vraćaju kako bi saznali nešto o kinematografiji.

08:27 Maminjami, gastro emisija. Kako od hrane napraviti labuda saznajte u novoj epizodi Maminjami. Potrebno vam je mljeveno meso, cvjetača, proso, paprika, peršin i mrkva.

08:30 Izdvojeno, informativna emisija

08:45 Život na stijeni, emisija 

09:20 Papin posjet Tajlandu: Međureligijski susret, prijenos

10:30 Papin posjet Tajlandu: Sveta misa, prijenos

12:45 Papin posjet Tajlandu: Susret s klerom, posvećenim osobama i laicima, snimka

13:45 Papin posjet Tajlandu: Susret s biskupima, snimka

14:30 Križni put, molitva

15:00 Krunica Božjeg Milosrđa, molitva

15:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija 

16:00 Prosudbe, emisija 

17:00 Čudesa, igrana serija. Djevojčica Daniela dijete je rastavljene obitelji, glazbeno nadarena ali sa poteškoćama u razvoju zbog kojih stručnjaci sumnjaju na autizam. Daniela sanja i osjeća prisutnost mlade žene, koju kasnije preko slika, prepoznaje kao svetu Ceciliju. Iako kroz mnoge teškoće, Danieli se ukaže prilika da sudjeluje na glazbenom natjecanju gdje će pokazati svoje glazbene sposobnosti kao violinistica. Na putu prema mjestu održavanja natjecanja, vrijeme se pogoršava i njen put tamo je doveden u pitanje. Ovo je početak iznimnog događaja koje će pokazati da Daniela nije samo sanjala.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija 

18:27 Katolički kalendar, sv. Cecilija, vjerska emisija (R) EP22.11.2017.

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Božanstvena komedija, humoristična emisija (R) S2 EP1

20:00 Svijet očima Vatikana, emisija EP193

20:25 Jeste li znali?, emisija.Tema emisije je povratak kanonskog prava na Pravni fakultet u Zagrebu. Razgovaramo o razlozima zašto je 1946. bilo izbačeno i kako je sada vraćeno, gdje je u praksi važno poznavati kanonsko pravo i ulazi li ovime Crkva u područje države. Naš gost je inicijator vraćanja kanonskog prava u program studija.

21:30 More milosrđa, kontakt emisija

00:00 Himna  

00:02 Izdvojeno, informativna emisija 

00:15 Svijet očima Vatikana, emisija

00:45 Kršćani u svijetu, dokumentarni film. Početkom 1970-ih Egipat je postao islamska republika, a Kur’an je postao glavni izvor zakona. Bio je to presudan trenutak za muslimansko-kršćanske odnose, nakon čega su egipatski kršćani, kopti, postali građani drugog reda. Iako danas u Egiptu kršćani čine samo 10 posto stanovništva, bez obzira na dokaze mirnog suživota muslimana i kršćana u crkvenim institucijama, život na ulicama otkriva sve veću netrpeljivost prema kršćanima. Žene kršćanke vrijeđane su na ulicama ako ne nose muslimansku maramu – hidžab. U malim selima, djevojke se boje izlaziti iz svojih domova s otkrivenim glavama, čak i u o obližnju trgovinu ili školu. Jedan od najdramatičnijih oblika brutalne represije je otimanje djece iz kršćanskih obitelji. Međutim, pojavio se tračak svjetla nad ovim tragičnim događajima. Početkom lipnja 2014. izabran je novi predsjednik, Abdel Fattahel-Sisi, bivši zapovjednik egipatske vojske, i to s gotovo 97 posto glasova. Usvojen je novi ustav koji uključuje sudjelovanje kršćana u društveno političkom ljubavi životu. Premda su načela islama još uvijek glavni izvor zakona, ustav jamči prava za sve vjerske manjine. Film ”Obilježeni križem” informira i kritički sagledava problematičnu situaciju u Egiptu čiji dijelovi povremeno izviru u recima svjetskih medija.

01:15 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Blizanci Patrik i Anton Lončarić, dvojica su mladih Osječana koji su svoje prve zaveslaje napravili u rodnom gradu na Dravi. U čamac su prvi put sjeli 2011. godine i od tada su krenuli nizati velike rezultate. Mnogi ih nazivaju nasljednicima braće Sinković i gosti su emisije Dudo i prijatelji.

02:15 Živopisi, emisija. Ekipa Živopisa u petom nastavku u goste dovodi djelatnika najomraženijeg posla. Ne radi se o političaru nego vozaču pauka, odnosno djelatniku službe za premještanje vozila. Gost Ante govori o tome kako je raditi posao kažnjavanja nepropisno parkiranih vozila, a vozači, usputno, gotovo nikad “nisu u krivu”. Saznat ćemo s čime se najčešće susreće i koje su procedure u ‘dizanju automobila’. Ispričat će nekoliko anegdota za nasmijati se do suza. Uz gostovanje u studiju, ekipa Živopisa provodi s gostima jedan dan na njihovom radnom mjestu.

03:00 Križni put, molitva

03:30 Krunica Božjeg Milosrđa, molitva

04:00 Maminjami, gastro emisija. Kako od hrane napraviti labuda saznajte u novoj epizodi Maminjami. Potrebno vam je mljeveno meso, cvjetača, proso, paprika, peršin i mrkva.

04:05 In familia Dei, emisija.. U današnjoj smo emisiji ugostili bračni par Vrabec: Ivanu i Tomislava. Kako su se upoznali, koje je rane Isus izliječio u njihovoj vezi te kako je predbračna čistoća bez dodira i poljubaca načinila čvrst temelj njihovom dvogodišnjem braku poslušajte u svjedočanstvu za In Familia Dei!

05:00 Jeste li znali?, emisija. Tema emisije je povratak kanonskog prava na Pravni fakultet u Zagrebu. Razgovaramo o razlozima zašto je 1946. bilo izbačeno i kako je sada vraćeno, gdje je u praksi važno poznavati kanonsko pravo i ulazi li ovime Crkva u područje države. Naš gost je inicijator vraćanja kanonskog prava u program studija na Pravnom fakultetu – dr. Ivan Milotić.

05:45 Hrvatsko nadzemlje, humoristična emisija. Kako je izgledao ”zadnji” susret Nadzemlja pogledajte u ovoj epizodi. Gost predavač bio je dr. fra Mario Knezović.

07:15 Krunica BDM
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno