Laudato TV program za petak 23.8.2019.

Iz programa izdvajamo: u 22:00 Čudesa, igrana serija.

sveta-rosa-(5).png
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
23.08.2019 08:35

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. Ruža Limska, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Znate li pojasniti što znači da je Bog Ljubav? Mali katekizam nam pomaže u tome.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. Tamo u Zemlji Negdje Dolje, Australiji, naši miševi zalaze u daleku divljinu.

8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Mali katekizam pojašnjava što je to prema Crkvi – stvaranje?

8:30 Mali veliki, emisija za djecu. Uz našu obitelj i prijatelje, oni su nam među najvažnijima. Otkrivamo zašto volimo svoje učitelje i što od njih očekujemo.

8:35 Moja katolička obitelj, crtana serija.

9:00 Čujte i počujte, informativna emisija. Ana Mari je hrabra mama koja treba našu pomoć. U sedmom mjesecu trudnoće dijagnosticiran joj je tumor na dojci. Malenog Matijasa morala je hitno roditi kako bi spasila život i njemu i sebi. Liječnici su prognozirali da će Ana Mari preživjeti samo nekoliko dana, no unatoč tome ona je i danas živa, ali i dalje treba našu pomoć. O njezinoj i priči njezine obitelji Josip Bartulić razgovara s ‘hrabrim tatom’, njezinim suprugom Dinom Ljutićem.

9:25 Izdvojeno, informativna emisija

9:40 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Govorimo o dječjim igrama nekad i sad. Što su igrali naši stari (i ne tako stari), a što igraju današnja djeca? Ima li kakve razlike u društvenim igrama i u načinu na koji im djeca pristupaju? Odgaja li danas djecu ulica ili internet?

10:35 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. U ovoj epizodi govorimo o Abrahamu, praocu vjere.

11:00 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Sheen govori o ‘poljubljivanju’, ispunjavanju svijeta ljubavlju.

11:30 Život na stijeni, emisija. Poslušajte svjedočanstva i iskustva mladih volontera sa Svjetskog dana mladih 2019. godine u Panami.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:15 Novo srce, emisija. U Novom srcu gostovao je vlč. Tomislav Kutleša, svećenik Riječke nadbiskupije. Prije nego što je postao svećenik, bio je policajac. Kako je izgledao trenutak kada je Bog ušao u njegov život i darovao mu novo srce, poslušajte u emisiji.

13:00 Izdvojeno, informativna emisija

13:15 Prozor sv. Josipa, emisija. Ivana Maradin, studentica iz Karlovca, u današnjoj emisiji progovara o mons. Radanoviću te o molitvenoj zajednici Križara.

13:30 Život i zdravlje, emisija. Jedan od načina njegovanja djetetove duhovne dimenzije je i vjerski odgoj. O njegovoj važnosti govorimo s nadbiskupom i metropolitom đakovačko-osječki mons. Đurom Hranićem i prof. dr sc. Ivicom Pažinom s Bogoslovnog fakulteta Đakovu.

14:30 Pođi za mnom, križni put, molitva

15:00 Krunica Božjeg milosrđa, molitva

15:30 Vina Croatia Vina Mosaica. Od zagorskog “kiseliša“ do najnagrađivanijeg hrvatskog vina. Što su to predikati? Kako se rade pjenušava vina?

16:00 Prosudbe, informativna emisija. Na Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih sustava, posljednji je ispraćaj, Sveta misa i pokop posmrtnih ostataka 294 žrtve ekshumirane na području Gračana u 10:00 sati u crkvi Sv. Mihaela. Radi se o žrtvama komunističke represije i stravičnim pokoljima počinjenih od strane Titovih partizana nad ratnim zarobljenicima i civilnim stanovništvom počinjenim u svibnju 1945. Zagrebačka podsljemenska zona mjesto je brojnih smaknuća poslije Drugog svjetskog rata. U arhivima postoje podaci o više od 800 žrtava. O ovoj temi razgovaramo s Ivonom Paltrinieri i Anom Mikulkom iz Službe za prikupljanje i istraživanje saznanja o žrtvama Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja Ministarstva hrvatskih branitelja te Antom Beljom, predsjednikom Hrvatskog žrtvoslovnog društva. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić.

17:00 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo oca Johna Lipscomba, bivšeg episkopalnog biskupa, koji govori o svom obraćenju na katoličanstvo te o duhovnim izazovima oženjenog svećenika.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Ruža Limska, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Majka Angelica, emisija. Majka Angelica govori o don Ivanu Boscu, utemeljitelju salezijanaca, redovnika koji se na poseban način posvećuju odgoju mladih. ‘Odjednom sam ugledao vojsku dječaka od kojih sam mnoge poznavao, kao i mnoge koje nisam poznavao. Nepregledna skupina mladića mi se približavala, a na čelu im je bio Dominik Savio’, opisuje don Bosco jedno svoje snoviđenje koje je naznačilo njegov poziv.

20:00 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

20:30 Jeste li znali?, emisija. Jesu li zaista sve ženidbe nerazrješive? Je li papa Franjo što promijenio u odnosu na pričest rastavljenih i ponovno civilno vjenčanih vjernika katolika? Kome se javiti prije pokretanja crkvenog postupka za proglašenje Ženidbe ništavnom? I što ne može u Hrvatskoj biti riješeno, može li riješiti Sveta Stolica? O tome govori crkvena pravnica Jasmina Juroš.

21:30 G. K. Chesterton, serija. U novom nastavku slušamo Chestertonovo razmišljanje o pravu i odvjetnicima.

22:00 Čudesa, igrana serija. U Limi, glavnom gradu Perua, znanost i religija rade ruku pod ruku kako bi znanstveno rekonstruirali život svete Ruže Limske. Ovaj projekt ujedinio je znanstvenike, svećenike, novinare i istraživače te probudio interes javnosti. Jedan od sudionika na projektu je mladi Joaquin čija djevojka, mlada liječnica Rossana, volontira u udaljenom osamljenom selu pomažući djeci u potrebi. Njih dvoje planiraju krenuti na odmor kako bi se vidjeli nakon dugo vremena. Prije nego što treba otići na putovanje, Rossana dobije hitan slučaj u kojem jedna žena umire od posljedica droge. Liječnica saznaje da preminula ima kćer za koju nitko ne zna gdje se nalazi. U potrazi nalaze njenu kćer napuštenu, zavezanu i zatvorenu u kutiji u stravičnom stanju. Djevojčica je u šoku, pothranjena i uplašena, ali liječnica je odlučna i pomaže joj pri oporavku. Iako je ovo putovanje rijetka prilika da bude sa svojim voljenim, nakon molitve svetoj Ruži za pomoć pri odluci, Rossana odlučuje ostati s njom i pomoći joj o svom trošku, unatoč odgovaranju svih uključenih. Djevojčica nema ime, te izabire ime Rosa. Između liječnice i nje stvara se posebna privrženost i njihov život se ispreplete a čudesni događaj kojemu će liječnica svjedočiti otkrit će svu snagu vjere i promijeniti njezin život.

23:00 Svjedočanstva, emisija

23:30 Putujemo Svetom Zemljom, putopisna emisija. Prolazimo lokalitetima vezanima za život svetog Petra.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:20 Svijet očima Vatikana, informativna emisija.

0:45 Svjedočanstva, emisija. Mnogi žele susresti osobu Isusa Krista i pitaju se kako učiniti prvi korak? Poslušajte kako se dogodio nenadani susret s Isusom, u 2 sata poslije pola noći. Njegova prisutnost bila je jasna, u miru, bio je to doživljaj koji ne prestaje. Poslušajte svjedočanstvo vjeroučitelja, pisca, voditelja molitvene zajednice Presvetih rana Isusovih Bože Baruna.

1:20 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Pretpostavlja se kako od reumatskih bolesti u svijetu boluje svaka druga žena i svaki šesti muškarac. Također, polovina bolesnih mora zbog reumatskih tegoba u prijevremenu mirovinu. Kako liječiti remu, odnosno kostobolju i zglobobolju na prirodan način u novoj epizodi Zlatnih savjeta donosi fra Juro Marčinković.

2:00 Jeste li znali?, emisija. Jesu li zaista sve ženidbe nerazrješive? Je li papa Franjo što promijenio u odnosu na pričest rastavljenih i ponovno civilno vjenčanih vjernika katolika? Kome se javiti prije pokretanja crkvenog postupka za proglašenje Ženidbe ništavnom? I što ne može u Hrvatskoj biti riješeno, može li riješiti Sveta Stolica? O tome govori crkvena pravnica Jasmina Juroš.

3:00 Pođi za mnom, križni put, molitva

3:30 Krunica Božjeg milosrđa, molitva

4:00 Papin posjet Litvi: susret s mladima i posjet katedrali, snimka

5:20 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Iako su svoju natjecateljsku karijeru završile, gošće emisije Dudo i prijatelji i dalje su posvećene svojoj velikoj ljubavi, a to je judo. Jedna od njih je osnovala judo klub “Fuji” u kojem predano radi s djecom koja imaju neki oblik invaliditeta. Ona se zove Marina Drašković, a s nama u studiju bila jei predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

6:05 Krunica BDM, molitva

6:35 Novo srce, emisija. U Novom srcu gostovao je vlč. Tomislav Kutleša, svećenik Riječke nadbiskupije. Prije nego što je postao svećenik, bio je policajac. Kako je izgledao trenutak kada je Bog ušao u njegov život i darovao mu novo srce, poslušajte u emisiji.

7:20 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. U ovoj epizodi govorimo o Abrahamu, praocu vjere.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno