Laudato TV program za petak 27.9.2019.

Izdvajamo: 20:25 Jeste li znali?, emisija. Jeste li znali da su sestre milosrdnice utemeljile bolnicu u Zagrebu i radom na zemlji prehranjivale su tamošnje pacijente? S kojim se izazovima suočila Milosrdna ljubav po sestrama koje su u Zagreb stigle prije 175 godina? Kako su opstale nakon što im je oduzeta imovina? Zašto neke od sestara danas sviraju tambure? Gdje su danas u Hrvatskoj zauzete milosrdnice i zašto pripadati toj Družbi?

mil.jpg
Autor
Laudato
Fotograf
Laudato/D.T.
7:45 Pod smokvom, vjerska emisija
 
7:50 Katolički kalendar, sv. Vinko Paulski, vjerska emisija
 
8:00 Mali katekizam, vjerska emisja. Nakon što smo se upoznali s dijelovima Biblije, sada nas Mali katekizam poučava tko je odlučio što pripada Bibliji.
 
8:03 Zgode Emily i Alexandra, crtana serija. Na svojim putovanjima Emily i Alexander naći će se u Tibetu i doživjeti zgodu s jetijem.
 
8:27 Maminjami, gastro emisija. Veseli, kreativni kulinarski format Maminjami nadahnjuje mame i tate kako pripremiti zdrave i slasne objede za svoje najmanje koji baš i nisu raspoloženi za pražnjenje tanjura. Simpatičan i estetski dojmljiv televizijski format koji nudi ideje kako aranžirati hranu da bi se potakao apetit, prvenstveno onih najmanjih.
 
8:30 Izdvojeno, informativna emisija
 
8:45 Život na stijeni, emisija. Gošća sestra Bethany iz Reda sestara životaiznosidojmljivu priču o Hodu za život u San Franciscu. Tamoje susrela ženu koja je sudjelovala u tom Hodu, a godinuranijeje bila među prosvjednicima protiv Hoda i Pokreta za život. Sestra Bethany ističe kako trebamo pronaći nove načine širenja Evanđelja i svjedočenja ističući ljepotu i dobrotu u ljudima.
 
9:15 Gospodin Vinko (1947.), dokumentarni film. Impresivna biografska priča o životu sv. Vinka Paulskog; sadržajno bogatih dijaloga, vješto oslikava život velikog pomagača siromaha, osnivača katoličkih redova lazarista i Družbe sestara milosrdnica.
 
11:10 Vidljivi tragovi, emisija. O kurikularnoj reformi u školstvu pod nazivom ‘Škola za život’ iz kuta vjeroučitelja govorile su Tihana Petković i Ana Volf.
 
11:45 Maminjami, gastro emisija
 
12:00 Anđeo Gospodnji, molitva
 
12:02 Povratak kući, emisija. Pogledajte svjedočanstvo T. L. Putnama, bivšeg metodista, kojem je glad za sakramentalnom Crkvom, ali i čitanje enciklike ”Humanae Vitae”, po milosti Duha Svetoga, otvorilo srce prema Katoličkoj crkvi.
 
13:00 Pod smokvom, vjerska emisija
 
13:15 Izdvojeno, informativna emisija
 
13:30 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. U emisiji Dudo i prijatelji razgovarali smo s kondicijskim trenerom naših srebrnih Vatrenih Lukom Milanovićem i mladim Tianom Jagarićem, studentom kineziologije, osobnim trenerom koji je dio tima Aktivna Hrvatska! Kako se naši Vatreni pripremaju za velike utakmice, zbog čega je važno biti fizički aktivan i što je to projekt Aktivna Hrvatska saznajte u emisiji.
 
14:15 Arka, dokumentarni film
 
14:30 Križni put, molitva
 
15:00 Krunica Božjeg Milosrđa, molitva
 
15:20 Arka, dokumentarni film
 
15:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Fulton J. Sheen promišlja je li današnji svijet prestao biti uljudan i jesmo li izgubili ljubaznost. Zašto je važno gajiti manire koje nas čine profinjenima i tko je uzor svake ljubaznosti, koja je ljubav prema bližnjemu, pogledajte u ovoj epizodi.
 
16:00 Prosudbe, informativna emisija
 
17:00 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Nastavljamo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.
 
17:25 Sin Janjeva (2016.), dokumentarni film. Ovaj dokumentarni prikaz isječak je životnoga puta mons. don Nikole Dučkića rođenog u Janjevu na Kosovu, starodubrovačkoj enklavi i najstarijoj hrvatskoj dijaspori. Isti je izraz poštovanja i zahvalnosti za sve plemenito i dobro što je činio za svoga svećeničkog života kroz punih 50 godina.
 
18:00 Izdvojeno, informativna emisija
 
18:27 Katolički kalendar, sv. Vinko Paulski, vjerska emisija
 
18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos
 
19:00 Radost ljubavi u braku, emisija
 
20:00 Svijet očima Vatikana, informativna emisija
 
20:25 Jeste li znali?, emisija. Jeste li znali da su sestre milosrdnice utemeljile bolnicu u Zagrebu i radom na zemlji prehranjivale su tamošnje pacijente? S kojim se izazovima suočila Milosrdna ljubav po sestrama koje su u Zagreb stigle prije 175 godina? Kako su opstale nakon što im je oduzeta imovina? Zašto neke od sestara danas sviraju tambure? Gdje su danas u Hrvatskoj zauzete milosrdnice i zašto pripadati toj Družbi? Pogledajte u emisiji “Jeste li znali”, u petak, 27. rujna, na blagdan sv. Vinka Paulskog, apostola kršćanske ljubavi.
 
21:30 More milosrđa, serija. U Moru milosrđa ovoga petka gostuje teolog i psiholog, isusovac p. Mijo Nikić na temu ‘Živjeti po savjesti: od pobačaja preko političara do pastira. O odluci da ne pobaci u posljednji tren govorit će svjedokinja i aktivisti inicijative ’40 dana za život’. S gostom svećenikom gledatelji mogu živo razgovarati telefonski ili poslati pitanja elektroničkom poštom na more.milosrdja@laudato.hr ili putem društvenih mreža. Nakon emisije od 23.30 sati je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.
 
0:00 Himna
 
0:02 Izdvojeno, informativna emisija
 
0:15 Svijet očima Vatikana, informativna emisija
 
0:40 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Nastavljamo temu tajanstvenog susreta s Isusom i plodovi tog susreta. Nadahnuće tražimo u Svetom pismu koje tumači bibličar p. Niko Bilić, SJ.
 
1:00 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Ovaj nastavak bavi se drugom Božjom zapovijedi. O čemu govori druga zapovijed, što zabranjuje, a na što nas potiče pojasnit će nam gosti Domagoj Penava, Elvis Bošnjak i fra Ante Vučković.
 
2:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. U emisiji Dudo i prijatelji razgovarali smo s kondicijskim trenerom naših srebrnih Vatrenih Lukom Milanovićem i mladim Tianom Jagarićem, studentom kineziologije, osobnim trenerom koji je dio tima Aktivna Hrvatska! Kako se naši Vatreni pripremaju za velike utakmice, zbog čega je važno biti fizički aktivan i što je to projekt Aktivna Hrvatska saznajte u emisiji.
 
3:00 Križni put, molitva
 
3:30 Krunica Božjeg milosrđa, molitva
 
4:00 Maminjami, gastro emisija
 
4:05 In familia Dei, emisija. U studiju Laudato TV-a svjedoče Jelena i Ivica Markota. Kako je Gospodin jedan naoko izgubljen brak – pun kušnji, teškoća i razdvojenosti – uspio svojom milošću i ljubavlju iscijeliti te učiniti sve novo? Što im znači Pokret krunice za obraćenje i mir, a što djelovanje u obiteljskoj zajednici te kako je jedan ruksak pun papirića pretočen u molitvenik.
 
5:00 Jeste li znali?, emisija.Jeste li znali da su sestre milosrdnice utemeljile bolnicu u Zagrebu i radom na zemlji prehranjivale tamošnje pacijente? Saznat ćemo s kojim se izazovima suočila Milosrdna ljubav po sestrama koje su u Zagreb stigle prije 175 godina. Razgovaramo kako su opstale nakon što im je oduzeta imovina, zašto neke od sestara danas sviraju tamburei gdje su danas u Hrvatskoj zauzete milosrdnice. Čut ćemo i razloge zašto je lijepo pripadati toj Družbi.
 
5:45 Tolkien, emisija
 
6:45 Arka, dokumentarni film
 
7:15 Krunica BDM, molitva
 
 
 
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!