Laudato TV program za subotu 30.11.2019.

IZDVAJAMO: 20:30 Novo srce, emisija.
Gost Novog srca je Matija Ricov, voditelj zajednice Nanovo rođeni.

1.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
youtube.com
Objavljeno:
 
29.11.2019 15:24
07:45 Pod smokvom, vjerska emisija EP67

07:50 Katolički kalendar, blagdan sv. Andrije apostola, vjerska emisija 30.11.2016.

08:00 Mali katekizam, vjerska emisija EP70/72
Mali katekizam podrobnije objašnjava kakva je molitva 'Oče naš'.

08:03 Zgode Emily i Alexandra, crtana serija EP6/34
U Indiji će mali miševi saznati kako uhvatiti tigra za rep.

08:27 Maminjami, gastro emisija EP2/35
Ocean u kuhinji moguće je napraviti jedino na tanjuru i to od palente, bolonjeza, mladog luka, aceta, tvrdog sira.

08:30 Izdvojeno, informativna emisija (R) EP1301

08:45 Recepti oca Lea, kulinarska emisija (R) S2 EP5

09:15 Papa s nama, snimka (R) EP27.11.2019.
Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Odgovore potražite u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu uživo donosimo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: vlč. Anđelko Katanec. Voditeljica: Tanja Maleš.

10:15 Otvori spomenar, intervju (R) S2 EP5
Gost Spomenara je poznati hrvatski vratar, Dinamovac i reprezentativac Tomislav Butina! Ekipu Spomenara Tomislav je ugostio na posebnom mjestu: u Plavom salonu na Maksimiru gdje se uz brojne pehare i medalje prisjeća Dinamovih uspjeha, svojih nastupa za reprezentaciju te govori o svojem djetinjstvu, mladosti i kako se osjeća dok stoji na vratima obrane!

11:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija (R) S1 EP39/50
U ovoj epizodi Blagoslovljenog teka domaćini su bili Jakov i Marija Petričević sa svoja dva sinčića. Ovaj mladi bračni par odvažio se svjedočiti svoju vjeru i spremati jelo pred našim kamerama, iako su tih dana nestrpljivo iščekivali dolazak svojeg trećeg djeteta na svijet. Što su nam ispričali o svojoj otvorenosti životu i Bogu i kako su pripremili piletinu u finom umaku od gljiva s njokima pogledajte u emisiji.

11:45 Maminjami, gastro emisija (R) EP2/35
Ocean u kuhinji moguće je napraviti jedino na tanjuru i to od palente, bolonjeza, mladog luka, aceta, tvrdog sira.

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:02 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija (R) S2 EP11
Današnja civilizacija je rastrojena, a kultura štuje smrt. Rezultat je opći raspad. Kako ponovno izgraditi zajedništvo i kako učvrstiti kulturu, saznajte od nadbiskupa Sheena.

12:30 G.K. Chesterton, emisija (R) S2 EP6

13:00 Pod smokvom, vjerska emisija (R) EP67

13:15 Izdvojeno, informativna emisija (R) EP1301

13:30 Jeste li znali?, emisija (R) S2 EP11
Indijski salezijanski svećenik don Tom Uzhunnalil koji je bio u zatočeništvu isilovaca, gostovao je na Laudato TV. Don Toma su oteli u ožujku 2016. godine u jemenskom gradu Adenu gdje je služio kao misionar u staračkom domu sestara misionarki ljubavi. Svjetski mediji bili su puni nagađanja o sudbini don Toma, crkvene su vlasti pozivale na molitvu, da bi don Tom napokon bio oslobođen u rujnu 2017. godine zahvaljujući zajedničkim naporima Vatikana, omanske vlade i vlasti Jemena. O zatočeništvu u kojem je proveo 557 dana i danima nakon toga, don Tom svjedoči u novoj emisiji ''Jeste li znali?''.

14:15 Život na stijeni, emisija (R) S3 EP11
Autorica i radijska voditeljica, majka i supruga, Jennifer Fulwiler, u novom Životu na stijeni govori o svojoj knjizi ''Jedan predivan san''. U njoj se osvrće na pisanje prve knjige, usklađivanje posla radijske voditeljice i spisateljice s obvezama majke koja djecu školuje kod kuće. Govori kako je naučila prihvaćati pomoć i biti ponizna te tako slijediti Božji plan za svoj život u zajedništvu s drugima.

15:00 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju S1 EP47/67
U ovoj epizodi fra Juro Marčinković donosi vam savjete na koji način se u narodnoj medicini od dunje koristi plod, sjeme i list. Zreo plod dunje je tvrd, gorkog i kiselkastog okusa. Upotrebljava se svjež u ishrani, od njega se kuhaju pekmezi, marmelade, žele i mnogo drugih pripravaka. U narodu se sok dunje i skuhana voćka upotrebljavaju protiv: proljeva, plućnih bolesti, za jačanje sluzokože usta, želuca i crijeva, dunje ‘peglaju’ bore, snižavaju krvni tlak, ali liječe i nesanicu, snižavaju loši kolesterol, a kuhane i pečene dunje pomažu kod mršavljenja.

15:35 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija (R) S1 EP56/125
Govorimo o brizi za zajednicu po primjeru Juditine velike molitve.

16:00 Život i zdravlje, emisija S1 EP36/54
U ovoj emisiji razgovaramo o multiploj sklerozi, najčešćoj upalnoj autoimunoj demijelinizacijskoj bolesti središnjeg živčanog sustava (mozga i leđne tj. kralješničke moždine). Gošća naše dr. Aberle je prof. dr. sc. Marija Bošnjak Pašić iz Klinike za neurologiju KBC Zagreb.

17:00 Gorući biskup, dokumentarni film (R)
Biskup Vovk je zapamćen po svojim vrlinama, ali najviše po događaju iz 1952. godine. Tijekom ispitivanja te noći komunistički dužnosnici mučili su Vovka psihički i fizički, iako nije u ratu sudjelovao sa Silama osovine, a zalagao se je za slovenski identitet. U noći 20. siječnja te godine nadbiskupa Vovka zapalili su na željezničkoj postaji u Novom Mestu. Tadašnji mediji u Jugoslaviji i van granica nijekali su da je Vovk uopće gorio i izvještavali su o manjim ozljedama. Činjenica je da mu je njegova zapaljena odjeća, osobito svećenički kolar, zadala ozbiljne opekline vrata i lica. Ovaj dokumentarni film opisuje njegov život i djelo i prikazuje ga onakvim kakav je bio: hrabar, odlučan, istovremeno blag i pun ljubavi. Kroz svjedočenja ljudi koji su ga poznavali, povjesničare, duhovnike i vjernike, nadbiskup Vovk nam se razotkriva kao središnja slovenska ličnost druge polovice XX. stoljeća. Redatelj: David Sipoš.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija EP1302

18:27 Katolički kalendar, blagdan sv. Andrije apostola, vjerska emisija  (R)

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos

19:00 Povratak kući, emisija (R) S2 EP11
Pogledajte svjedočanstvo Jessice Ptomey, bivše evangelistice, koju je Duh Sveti, nakon rođenja prvog djeteta, nadahnuo na obraćenje na katoličku vjeru. Danas je katolička blogerica te piše za mrežnu stranicu catholicMom.com (katoličke majke).

20:00 Razlog nade, vjerska emisija EP227
Bit i sažetak Evanđelja 1. nedjelje došašća (Mt 24,37-44). Urednik emisije: fr. Ivan M. Tomić, OP.

20:30 Novo srce, emisija S2 EP6
Gost Novog srca je Matija Ricov, voditelj zajednice Nanovo rođeni. U razgovoru s urednikom i voditeljem fra Ivanom Matićem s gledateljima će podijeliti zanimljivo iskustvo susreta s Bogom u desetoj godini. Govorit će o svom duhovnom rastu od tada do danas i molitvenoj zajednici koju je pokrenuo.

21:15 Majka Angelica, emisija S2 EP9

22:30 Krunica BDM, molitva

23:00 Čudesa, igrana serija (R) EP12
U Meksiku, svećenik Meyer Bloom pozvan je na razgovor sa ambasadoricom radi slučaja njemačkog državljanina Jurgena Kutza koji je nestao u Meksiku. Začuđen što je kao svećenik pozvan da sudjeluje u rješavanju državnih pitanja, uskoro saznaje da je to pitanje koje interesira Vatikan. Jurgen Kutz je pronađen, vraćen u Njemačku, no nakon što se oporavio izrazio je želju da se vrati, tvrdeći da je riječ o čudesnom događaju po zagovoru svete Rite. Otac Bloom putuje u mali, miran gradić Cornalinu gdje uskoro otkriva kako cijeli grad čuva tajnu koju je on odlučio otkriti.

00:00 Himna

00:02 Izdvojeno, informativna emisija (R)

00:10 Živopisi, emisija S1 EP2
Ekipa Živopisa u idućoj emisiji bavi se gastronomijom. Temu su, nema sumnje, 'probavili' kako treba i zadala im je samo slatko-slane brige. Matej je proanalizirao gastronomsku ponudu grada Splita i utjecaj turizma na istu, ali je pronašao i vremena za skoknuti na ručak do restorana u kojem radi i glavni gost emisije Duje Kanajet. Pere u studiju ćakula s tim osebujnim kuharom. Saznat ćemo kako je dospio u kuhinju i kako je voditi jedan restoran u Splitu, što najviše voli kuhati svojim gostima te hoće li kuhati budućoj ženi te kako je 'skuhao' svoju zaručnicu. Objasnit će i zašto restoran ne radi nedjeljom. Skuhat će Pere pravu domaću juhu u pola sata razgovora, a Darko Rapić sve petominutnom intervencijom. Dovoljno je reći da je Darko bio u kuhinji.

00:50 Sveta Misa: Varaždin, snimka
Snimka ređenja mons. Bože Radoša za biskupa varadinskog.

04:00 Maminjami, gastro emisija (R) EP2/35
Ocean u kuhinji moguće je napraviti jedino na tanjuru i to od palente, bolonjeza, mladog luka, aceta, tvrdog sira.

04:05 Razlog nade, vjerska emisija (R) EP227
Bit i sažetak Evanđelja 1. nedjelje došašća (Mt 24,37-44). Urednik emisije: fr. Ivan M. Tomić, OP.

04:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju (R) S1 EP47/67
U ovoj epizodi fra Juro Marčinković donosi vam savjete na koji način se u narodnoj medicini od dunje koristi plod, sjeme i list. Zreo plod dunje je tvrd, gorkog i kiselkastog okusa. Upotrebljava se svjež u ishrani, od njega se kuhaju pekmezi, marmelade, žele i mnogo drugih pripravaka. U narodu se sok dunje i skuhana voćka upotrebljavaju protiv: proljeva, plućnih bolesti, za jačanje sluzokože usta, želuca i crijeva, dunje ‘peglaju’ bore, snižavaju krvni tlak, ali liječe i nesanicu, snižavaju loši kolesterol, a kuhane i pečene dunje pomažu kod mršavljenja.

05:00 Macelj - Titovo stratište, dokumentarni film
Bolnu činjenicu koja je bila dugo skrivena među komunističkim zločinima o kojima se ni danas jasno ne govori, razotkriva dokumentarni film redateljice Nade Prkačin, u koprodukciji Laudata i Udruge Macelj 1945. Prema utvrđenom broju od 1163 dosad ekshumirane žrtve Macelj je najveće stratište Titovih partizana i jugoslavenskog komunističkog režima u Republici Hrvatskoj. Procjenjuje se da je u Maceljskoj šumi stradalo oko 13.000 žrtava, a više od 130 jama još uvijek nije istraženo. Macelj je jedna od tragičnih dionica hrvatskog križnog puta koju se desetljećima zanemarivalo i nastojalo zataškati. Povjesničari i članovi Udruge Macelj 1945. razotkrivaju strahote koje su se događale nakon smaknuća, a svjedoci se sjećaju užasnih poslijeratnih dana, iznose činjenice i opisuju događaje zbog kojih je Macelj jezovito mjesto u sjećanju. Film nastoji pridonijeti tome da stratište Macelj bude poznatije u hrvatskoj javnosti i da se žrtvama iskaže pijetet.

06:00 Novo srce, emisija S2 EP6
Gost Novog srca je Matija Ricov, voditelj zajednice Nanovo rođeni. U emisiji je s gledateljima podijelio zanimljivo iskustvo susreta s Bogom u 10 godini, duhovnom rastu od tada i zajednici.

07:00 Čudesa, igrana serija (R) EP12
U Meksiku, svećenik Meyer Bloom pozvan je na razgovor sa ambasadoricom radi slučaja njemačkog državljanina Jurgena Kutza koji je nestao u Meksiku. Začuđen što je kao svećenik pozvan da sudjeluje u rješavanju državnih pitanja, uskoro saznaje da je to pitanje koje interesira Vatikan. Jurgen Kutz je pronađen, vraćen u Njemačku, no nakon što se oporavio izrazio je želju da se vrati, tvrdeći da je riječ o čudesnom događaju po zagovoru svete Rite. Otac Bloom putuje u mali, miran gradić Cornalinu gdje uskoro otkriva kako cijeli grad čuva tajnu koju je on odlučio otkriti.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno