Laudato TV program za ponedjeljak 1.6.2020.

Iz programa izdvajamo: u 21:30 Totus Tuus, kontakt emisija EP10
Gost Totus Tuusa je Damir Zukan Nacionalni kordinator KKODS.

tt1.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
01.06.2020 08:17

07:45  Pod smokvom, vjerska emisija EP221

07:55  Katolički kalendar, sv. Blažena Djevica Marija – Majka Crkve, vjerska emisija EP16.5.2016.

08:00  Katekvizam, vjerska emisija EP27
Isus ne odbacuje grešnike. Petra, koji je bio ribar, imenovao je kapetanom Crkve. Rekao je da je najveći onaj koji je spreman služiti drugima.

08:10  Zgode Emily i Alexandra, crtana serija EP9/34
Što će miševi u Švicarskoj ako ne probaju švicarsku čokoladu?

08:35  Maminjami, gastro emisija EP19/35
I gusjenice mogu biti primamljive i ukusne ako su od mljevenog mesa, riže, tvrdog sira, krastavaca, brokule, majoneze i aceta.

08:40  ZOO, edukativna emisija S2 EP10 i 11

08:45  Epidemija ljubavi, emisija S2 EP10

08:50  Zrnca mudrosti, emisija EP8
09:00  Izdvojeno,  emisija (R) S2 EP24

Iako niski krvni tlak nije izravna prijetnja zdravlju, uzrokuje brojne neugodnosti i loš osjećaj ponekad praćen vrtoglavicom, dezorijentiranošću, glavoboljom, nedostatkom volje, energije ili slično. Zbog smanjena protoka krvi, organi kod osoba s niskim krvnim tlakom nisu dovoljno opskrbljeni kisikom i nutrijentima. Za probleme sa sniženim krvnim tlakom osim lijekova mogu se koristiti i prirodni pripravci koje preporuča fra Juro Marčinković.

10:00  Život na stijeni, emisija  emisija o zdravlju (R) S3 EP3
U ovoj epizodi gost je Patrick Reilly, predsjednik i utemeljitelj Društva kardinala Newmana. Tema je važnost katoličkog obrazovanja te koliko ono utječe na formaciju načina razmišljanja i karaktera mladih ljudi.

10:35  Kuhinja svete Hildegarde, kulinarska emisija (R) S2 EP1
Pripremamo sočnu i zdravu tortu od mrkve, prigodnu za sva slavlja.

10:45  Povratak kući, emisija (R) S2 EP27
1
1:45  Maminjami, gastro emisija (R) EP19/35
I gusjenice mogu biti primamljive i ukusne ako su od mljevenog mesa, riže, tvrdog sira, krastavaca, brokule, majoneze i aceta.

11:50   ZOO, edukativna emisija (R) S2 EP10 i 11

12:00  Anđeo Gospodnji, molitva

12:20  Vidljivi tragovi, emisija (R) S2 EP38

13:00  More milosrđa, kontakt emisija (R) S1 EP19
U Moru milosrđa gostuje svećenik i psiholog fra Šimun Šito Ćorić s temom “Kršćanin u raljama zavisti, mržnje, klevetanja, ogovaranja, laži…”, a laik Marin Periš ovoga puta bit će u ulozi gosta na Laudato televiziji i s gledateljima podijeliti svoje iskustvo življenja vjere u svakodnevnom životu. Urednik i voditelj je Darko Pavičić, novinar Večernjeg lista.

15:00  Krunica Božjeg Milosrđa, molitva

15:15  Don Bosco 1. dio, igrani film (R)
Mali poljoprivrednik Giovanni Bosco pokazuje izraženu inteligenciju i želju za učenjem: slijedeći primjer svog mentora, postat će svećenik. U Torinu, sada već odrastao, don Bosco dolazi u kontakt s očajnom omladinom velikog grada: djeca i adolescenti prisiljeni na prosjačenje i krađu, iskorištavani za teške i nedovoljno plaćene poslove. U njegovom srcu stvara se odlučnost i ostvaruje u praksi revolucionarnu ideju: tjedni oratorij u kojem se djeca mogu igrati, učiti i iznad svega još uvijek osjećati da su vrijedna ljubavi. U stoljeću mučenom političkim borbama, vjerskim tenzijama, tehnološkim napretkom i kulturnim revolucijama, don Bosco je s vjerom i svojim neumornim djelovanjem uspio spasiti život stotinama mladih ljudi.

17:00  Božanstvena komedija, humoristična emisija (R) S2 EP1/7
Božanstvene komedije pozabavila se temom “Promet”. Kakve vrste vozača imamo, klasični muški razgovori o autima, stanje i starost prometala na hrvatskim cestama, stanje samih cesta i održavanje istih kao i budućnost električnih automobila su neka od pitanja i podtema koje se na šaljiv način obrađuju u ovoj epizodi. Odgovor na njih nalazi se u razgovoru s gostom, rally vozačem i voditeljem nekoliko automobilističkih emisija, Jurajem Šebaljem.

18:00  Vjera i nada, emisija (R) S2 EP38
Svetkovinom Duhova prisjećamo se silaska Duha Svetoga među apostole. Stoga progovaramo o Duhu Svetom: tko je On, kako se možemo otvoriti Njegovom djelovanju te kako On djeluje. Podsjećamo i na 50. obljetnicu Katoličke karizmatske obnove u svijetu te progovaramo o obnovi u Duhu: kako nastaju i što su karizmatske zajednice, kako ih prihvaća Katolička Crkva, koje su glavne značajke odnosno glavni ciljevi tih zajednica.

18:27  Katolički kalendar, sv. Blažena Djevica Marija – Majka Crkve, vjerska emisija (R) EP16.5.2016.

18:30  Sveta Misa: Karlovac, prijenos

19:05  Epidemija ljubavi, emisija (R) S2 EP10

20:00  Izdvojeno, kontakt emisija S2 EP25
Emisija ‘Izdvojeno’ 6 dana u tjednu donosi aktualne teme iz života Crkve, priča neispričane priče o ljudima, zajednicama i brojnim drugim primjerima koji potiču na dobro i bude nadu u čovjeku. Uredničkom i voditeljskom timu kojeg su do sada činili Diana Tikvić, Mirta Marinić, Tanja Maleš i Darko Pavičić, pridružuju se i Matej Sunara, gledateljima poznatiji iz humoristične emisije ‘Božanstvena komedija’, te Josip Bartulić, kojeg smo do sada gledali u emisiji ‘Čujte i počujte’.

20:45   Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija EP210

21:00  Svjedočanstva, emisija (R) S1 EP29
Pobačaj nasilno zaustavlja začeti život djeteta – nedužnog i bez mogućnosti da se bori. Ali pobačaj ostavlja i posljedice u majci, samo se o tome ne govori. I očeve boli, ali i oni to najčešće prešute. Ipak, s vremenom rane progovaraju. Ima li netko tko će ih izliječiti? Program „Oprostom oslobođene“ ohrabrenje je mnogima s porukom: Milosrdni Bog nikoga ne zaboravlja. Jedino On može iscijeliti što je ranjeno i skriveno u tami.

21:30  Totus Tuus, kontakt emisija EP10
Gost Totus Tuusa je Damir Zukan Nacionalni kordinator KKODS.

23:00  Klanjanje, molitva EP16

00:00  Himna

00:02  Krunica Blažene Djevice Marije, molitva

00:30  Zlatni savjeti, emisija o zdravlju (R) S1 EP67
Smokva se tisućama godina upotrebljava u prehrani, ali i za liječenje. Ublažavaju glad, a istodobno hrani živce i mozak te ubrzava mršavljenje. Osobama koje imaju nisku razinu šećera u krvi i ovisni su o slatkišima upravo je smokva najbolja alternativa. Ona sadrži vrlo mnogo sluzi i zato je odlična za čišćenje organizma i crijeva. Sitno, tvrdo sjeme u mesu smokve vrlo je djelotvorno u crijevima.

01:00  Novo srce, emisija (R) S2 EP5
S. Augustina Barišić, klanjateljica Krvi Kristove, više je od 40 godina radila s bolesnicima. U Novom srcu govori o svom iskustvu blizine onima koji Krista susreću po križu bolesti.

01:45  G.K. Chesterton, serija (R) S1 EP26

02:15  Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija (R)

02:45  Epidemija ljubavi, emisija (R) S2 EP10
Fulton Sheen u novoj emisiji pokazuje kako se ispravnom stavu prema životu možemo naučiti na najneobičnijem mjestu i to od najneobičnijeg lika – klauna.

03:00  Povratak kući, emisija (R) S2 EP27

04:00  Maminjami, gastro emisija (R) EP19/35
I gusjenice mogu biti primamljive i ukusne ako su od mljevenog mesa, riže, tvrdog sira, krastavaca, brokule, majoneze i aceta.

04:05  Otvori spomenar!, intervju (R) S2 EP12
U emisiji “Otvori spomenar!” gostuje svjetski poznata violončelistica Ana Rucner, koja je ujedno i glazbena promotorica hrvatskog turizma diljem svijeta.Ana govori o svojim uspomenama iz djetinjstva, snazi glazbe koja povezuje ljude i u najtežim trenucima te o važnosti vjere u svom životu.Urednica i voditeljica: Mirna Sigetić.

05:00  Recepti oca Lea, kulinarska emisija (R) S2 EP14
U današnjem nastavku, o. Leo sprema recepte temeljene na soli te nas uči kako čuvati dobre stvari i dati im odlučan okus – to jest, što znači biti sol zemlje.

05:30  Izdvojeno, emisija (R) S2 EP25
Emisija ‘Izdvojeno’ 6 dana u tjednu donosi aktualne teme iz života Crkve, priča neispričane priče o ljudima, zajednicama i brojnim drugim primjerima koji potiču na dobro i bude nadu u čovjeku. Uredničkom i voditeljskom timu kojeg su do sada činili Diana Tikvić, Mirta Marinić, Tanja Maleš i Darko Pavičić, pridružuju se i Matej Sunara, gledateljima poznatiji iz humoristične emisije ‘Božanstvena komedija’, te Josip Bartulić, kojeg smo do sada gledali u emisiji ‘Čujte i počujte’.

06:30  Krunica Blažene Djevice Marije, molitva

07:00  Sveta Misa: Zagreb, prijenos
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!