Laudato TV program za ponedjeljak 19.8.2019.

Iz programa izdvajamo: 20:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Sheen govori o ‘poljubljivanju’, ispunjavanju svijeta ljubavlju.

Fulton-Sheen.JPG
Autor
Laudato
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
18.08.2019 23:20

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija
 
7:50 Katolički kalendar, sv. Ivan Eudes, vjerska emisija
 
8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Znate li odgovoriti na pitanje tko je Bog? Mali katekizam daje objašnjenje.
 
8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. U potragu za blagom Emily i Alexander će se baciti u Meksiku.
 
8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Je li Bog zaista svemoguć? Odgovor zna Mali katekizam.
 
8:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Pretpostavlja se kako od reumatskih bolesti u svijetu boluje svaka druga žena i svaki šesti muškarac. Također, polovina bolesnih mora zbog reumatskih tegoba u prijevremenu mirovinu. Kako liječiti remu, odnosno kostobolju i zglobobolju na prirodan način u novoj epizodi Zlatnih savjeta donosi fra Juro Marčinković.
 
9:15 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. U kuhinji oca Lea pripremaju se brazilski odresci s Chimiccuri umakom, pire od banana i Sofrito umak.
 
10:00 Vidljivi tragovi, emisija. Posljednja Sinoda u Rimu održana je u listopadu 2018. Bila je posvećena mladima, a na njoj je sudjelovao mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.
 
10:35 Život na stijeni, emisija. Gošća Kathryn Carnell, potpredsjednica je Studentske obrane jednakosti i solidarnosti. To je nevladina udruga koja sudjeluje u raspravama pri Ujedinjenim narodima, a bavi se promicanjem kulture života, kulture obitelji, kulture solidarnosti. Carnell privlači i potiče studente da sudjeluju u radu ove nevladine udruge.
 
11:10 Izdvojeno – tjedni pregled, informativna emisija
 
12:00 Anđeo Gospodnji, molitva
 
12:15 In familia Dei, emisija. “Više vrijedi jedna stranica Svetoga pisma, nego svi romani svijeta!”, rekao je blaženi Alojzije Stepinac. No, živimo li mi to uvjerenje? Koliko često uzimamo Bibliju u svoje ruke? Učimo li svoju djecu da je Biblija živa Božja riječ? Što kada imamo volju, a ne znamo kako i odakle početi s čitanjem? O tim i drugim pitanjima svjedočit će nam bračni par Džeko: Suzana i Mišo, koji su svoje bračno zajedništvo proželi svakodnevnim čitanjem i življenjem Božje riječi.
 
13:00 Prozor svetog Josipa, emisija. U kući svetog Josipa upoznajemo provincijala pavlina u Hrvatskoj p. Maria Škrtića, OSPPE.
 
13:20 Vjera i nada, emisija. Djelo Marijino – Pokret fokolara prije 50 godina stigao je i u Hrvatsku. Kako bismo upoznali fokolare i fokolarine posjetili smo gradić Faro u Križevcima. U njemu pedesetak različitih osoba, živeći zajedno, svjedoči Evanđelje i živi avanturu jedinstva koju je davne 1943. započela Chiara Lubich.
 
13:50 Putujemo Svetom Zemljom, putopisna emisija. Prolazimo lokalitetima vezanima za život svetog Petra.
 
14:20 Vina Croatia Vina Mosaica, dokumentarna serija. Od zagorskog “kiseliša“ do najnagrađivanijeg hrvatskog vina. Što su to predikati? Kako se rade pjenušava vina?
 
15:00 Život i zdravlje, emisija. Jedan od načina njegovanja djetetove duhovne dimenzije je i vjerski odgoj. O njegovoj važnosti govorimo s nadbiskupom i metropolitom đakovačko-osječki mons. Đurom Hranićem i prof. dr sc. Ivicom Pažinom s Bogoslovnog fakulteta Đakovu.
 
16:00 Časnik mirotvorac (2009), dokumentarni film. Biografski film o pakračkom mučeniku dr. Ivanu Šreteru snimljen je u produkciji Zaklade dr. Ivan Šreter 2009. a 2017. objavljen je u remasteriranoj verziji. Dr. Ivan Šreter, ravnatelj bolnice u Lipiku bio je najviše rangirani dužnosnik Republike Hrvatske koji je poginuo u Domovinskom ratu, a početkom srpske oružane pobune vršio je dužnost Predsjednika kriznog štaba za zapadnu Slavoniju. Ovaj ‘hrvatski Gandhi’, kako ga neki nazivaju, imao je vjeru u mir i zajednički život svih naroda koji žive na prostoru Republike Hrvatske, zalagao se za mirna rješenja i nastojao izbjeći rat i krvoproliće. Kao liječnik liječio je svakoga bez obzira na vjeru i naciju. Autor: Dražen Bušić.
 
16:45 Hrvatsko nadzemlje, humoristična emisija. Tema: ‘Sila – daje ti krila?!’ Predavač: mr. sc. Toni Maglica
 
18:00 Izdvojeno, informativna emisija
 
18:27 Katolički kalendar, sv. Ivan Eudes, vjerska emisija
 
18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos
 
19:00 Jeste li znali?, emisija. Što nam Sveto pismo govori o Mariji? Kako je odgojena, kako je provela svoj život i u čemu nam može biti uzor? Je li Marija zaista ispjevala hvalospjev “Veliča”? Što Crkva vjeruje o Mariji? O tim i drugim pitanjima vezanima uz našu dragu Gospu u emisiji “Jeste li znali” govori bibličarka dr. s. Silvana Fužinato.
 
20:00 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija. Sveta Zemlja – područje je povijesnih promjena i mjesto susreta. Prođite s nama kroz tjedni pregled događaja i zanimljivosti o tradiciji, kulturi i povijesti svete zemlje.
 
20:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Sheen govori o ‘poljubljivanju’, ispunjavanju svijeta ljubavlju.
 
21:00 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo oca Johna Lipscomba, bivšeg episkopalnog biskupa, koji govori o svom obraćenju na katoličanstvo te o duhovnim izazovima oženjenog svećenika.
 
22:00 Svjedočanstva, emisija. Mnogi žele susresti osobu Isusa Krista i pitaju se kako učiniti prvi korak? Poslušajte kako se dogodio nenadani susret s Isusom, u 2 sata poslije pola noći. Njegova prisutnost bila je jasna, u miru, bio je to doživljaj koji ne prestaje. Poslušajte svjedočanstvo vjeroučitelja, pisca, voditelja molitvene zajednice Presvetih rana Isusovih Bože Baruna.
 
23:00 Krunica BDM, emisija
 
23:30 G. K. Chesterton, serija. Apostol zdravog razuma govori o zdravlju i medicini.
 
0:00 Himna
 
0:02 Izdvojeno, informativna emisija
 
0:15 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija. Sveta Zemlja – područje je povijesnih promjena i mjesto susreta. Prođite s nama kroz tjedni pregled događaja i zanimljivosti o tradiciji, kulturi i povijesti svete zemlje.
 
0:35 Otvori spomenar!, intervju. Zbog njihovih prekrasnih pjesama, tamburicu su zavoljeli mnogi: “Još i danas zamiriši trešnja”, “Zbog tebe sam to što jesam”, “Trebam te noćas”, samo su neki od poznatih hitova glazbenog sastava Gazde. O svojim početcima, životnim razmišljanjima i glazbenim uspjesima, popularni “dečki iz arkuševca” govorili su u emisiji “Otvori spomenar”.
 
1:15 Prozor svetog Josipa, emisija. U kući svetog Josipa upoznajemo provincijala pavlina u Hrvatskoj p. Maria Škrtića, OSPPE.
 
1:35 Svjedočanstva, emisija. Mnogi žele susresti osobu Isusa Krista i pitaju se kako učiniti prvi korak? Poslušajte kako se dogodio nenadani susret s Isusom, u 2 sata poslije pola noći. Njegova prisutnost bila je jasna, u miru, bio je to doživljaj koji ne prestaje. Poslušajte svjedočanstvo vjeroučitelja, pisca, voditelja molitvene zajednice Presvetih rana Isusovih Bože Baruna.
 
2:15 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. Ekipa Blagoslovljenog teka ovog puta bila je u domu Nenada i Ivone, simpatičnih i opuštenih domaćina. A i fino se kuha jer u spremanju jela sudjeluje i njihov dvogodišnji sin Leon.
 
3:00 Jeste li znali?, emisija. Što nam Sveto pismo govori o Mariji? Kako je odgojena, kako je provela svoj život i u čemu nam može biti uzor? Je li Marija zaista ispjevala hvalospjev “Veliča”? Što Crkva vjeruje o Mariji? O tim i drugim pitanjima vezanima uz našu dragu Gospu u emisiji “Jeste li znali” govori bibličarka dr. s. Silvana Fužinato.
 
4:00 Mirakul, mjuzikl. Mjuzikl Mirakul u medijima je ostao zapamćen kao povijesno-glazbeni spektakl, a svi koji su ga propustili pogledati uživo imaju priliku uživati u njemu ispred ekrana. Radi se o glazbeno scenskom spektaklu koji u 18 prizora predočuje velebnu pobjedu Sinjana nad 100 puta većom turskom vojskom uz pomoć Čudotvorne Gospe Sinjske. Mirakul je zapravo priča o hrabrosti, ponosu, pobjedi, slobodi i vjeri.
 
6:30 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Pretpostavlja se kako od reumatskih bolesti u svijetu boluje svaka druga žena i svaki šesti muškarac. Također, polovina bolesnih mora zbog reumatskih tegoba u prijevremenu mirovinu. Kako liječiti remu, odnosno kostobolju i zglobobolju na prirodan način u novoj epizodi Zlatnih savjeta donosi fra Juro Marčinković.
 
6:30 Novo srce, emisija. U Novom srcu gostovao je vlč. Tomislav Kutleša, svećenik Riječke nadbiskupije. Prije nego što je postao svećenik, bio je policajac. Kako je izgledao tenutak kada je Bog ušao u njegov život i darovao mu novo srce, poslušajte u emisiji.
 
7:10 Vidljivi tragovi, emisija. Posljednja Sinoda u Rimu održana je u listopadu 2018. Bila je posvećena mladima, a na njoj je sudjelovao mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!