Laudato TV program za utorak 13.8.2019.

Iz programa izdvajamo: u 20:00 Moja Hrvatska, emisija. Hrvatskog liječnika dr. Ivana Šretera četnici su 18. kolovoza 1991. oteli i nekamo odveli. Kamo, i dan danas je u sferi nagađanja. Posljednji put viđen je živ 29. kolovoza 1991. godine. Gdje su ostaci njegova tijela ne zna se jer svjedoci šute. O životu dr. Šretera snimljen je dokumentarni film. Autor filma Dražen Bušić gost je Moje Hrvatske.

nada.jpg
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
12.08.2019 16:17

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. Hipolit, papa i Poncijan, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Što je duša ponekad je teško objasniti. Na jednostavan način ovu duboku temu pojasnit će Mali katekizam.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. Kada se mali miš nađe u Grčkoj, postat će mišotaur.

8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Ako ste si postavili pitanje koja je razlika između vjerovanja i znanja, jednostavno će odgovoriti Mali katekizam.

8:40 Mali veliki, emisija za djecu. Mali veliki govore o tome što je oratorij i kako se tamo provode.

8:45 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. Otac Leo priprema nekoliko jela s plodovima mora.

9:15 Izdvojeno, informativna emisija

9:30 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo Abby Johnson, bivše baptistice, koja je nakon obraćenja dala otkaz u klinici za pobačaje, te je danas pro-life aktivistica za zaštitu nerođenih i trudnica.

10:30 Život na stijeni, emisija. Gost je Pete Burak, direktor organizacije id916. Slova id u njenom nazivu kratica su za intentional discipleship, što znači osviješteni Kristovi učenici. Organizacija djeluje unutar župa gdje okuplja mlade u dobi od dvadeset do tridesetak godina koji su uključeni u aktivnosti župe. Okupljaju se na molitvu te im se pruža kvalitetna vjerska poduka. Cilj je da se izgrade kao Kristovi učenici svjesni svoje uloge, te tako nastaje zajednica koja može evangelizirati i druge privlačiti k Njemu.

11:00 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Koje su glavne značajke Noina saveza s Bogom?

11:30 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:05 Papin posjet Rumunjskoj: susret s obiteljima, snimka

13:20 Izdvojeno, informativna emisija

13:30 Hrvatsko nadzemlje, humoristična emisija. Tema: Valentinovo s Nadzemljem

14:45 Čujte i počujte, informativna emisija. Bivši član sastava 'Mejaši' Marin Šestak govori kako se nakon velike popularnosti, koju mu je donijela svjetovna glazba, počeo baviti duhovnom. Ovakva glazba, kaže, 'ostaje za vječnost'. U emisiji gostuje s Jonatanom Vukovim koji predstavlja najnoviji album 'Divno je ime Tvoje'. Album bi trebao izaći u rujnu kao i istoimena pjesma za koju je snimljen i spot. Jonatan govori kako je već s osam godina napisao prvu duhovnu pjesmu.

15:10 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

15:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Što o misticizmu govori nadbiskup Fulton J. Sheen? Saznajte u emisiji.

16:00 Susret u Riječi, emisija. Damir Borovčak u javnosti je poznat po istraživanju Gvozdanskog. Puno je toga učinio kao domoljub, politički analitičar, organizator, putopisac, publicist i povijesni istraživač, a dio rada približio nam je u emisiji Đure Vidmarovića.

16:45 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. "Dan treba započeti toplim obrokom, nečim što će nam zagrijati tijelo", stoji u naputcima sv. Hildegarde. Kaša od pirovog griza ili pirovih pahuljica je baš to - cjelovit i hranjiv obrok, idealan za zdrav početak dana..

16:50 Sisačka Majka Milosrđa (2016), znanstveno-obrazovni film. Film prikazuje povijest štovanja Bogorodice na području Sisačke biskupije od Srednjeg vijeka do danas. Kroz film gledatelji imaju priliku upoznati pojedina istaknuta, ali i manje poznata povijesna marijanska svetišta. S obzirom na burne povijesne prilike u kojima je prostor Sisačke biskupije bio višestoljetno izložen ratnim nedaćama, ali značajan i bremenit junaštvom na braniku domovine, posebno su obrađeni lokaliteti bitke kod Siska, Zrina, Gvozdanskog, Hrvatske Dubice, Hrvatske Kostajnice i Hrvatskog Čuntića. Gledateljima su predstavljene i stare i rijetke knjige vezane uz sakralnu baštinu Biskupije poput Misala Juraja iz Topuskog, te povijesna djela Adama Baltazara Krčelića, Pavla Rittera Vitezovića, Ivana Kukuljevića Sakcinskog i drugih. Film donosi i izvorne narodne marijanske pjesme, tradiciju narodnih hodočašća, a kao osobitost Sisačke biskupije posebno je pružen prikaz vrijednih rustikalnih drvenih kapela.

17:45 Izdvojeno, informativna emisija

17:57 Katolički kalendar, sv. Hipolit, papa i Poncijan, vjerska emisija

18:00 Sveta Misa: Zagreb, prijenos.

19:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. 41. Dakar rally ove godine održan je u Peruu. Među brojnim natjecateljima koji su nastupili na ovoj najtežoj rally utrci na svijetu bili su i dvojica Hrvata, koji su se u Hrvatsku vratili s medaljom oko vrata. Daniel Šaškin i Saša Bitterman bili su gosti emisije Dudo i prijatelji.

20:00 Moja Hrvatska, emisija. Hrvatskog liječnika dr. Ivana Šretera četnici su 18. kolovoza 1991. oteli i nekamo odveli. Kamo, i dan danas je u sferi nagađanja. Činjenica je da je jedno vrijeme bio zatočen u napuštenoj kući u selu Branešcu blizu četničkog uporišta Bučja. Velikog hrvatskog mirotvorca, člana Hrvatske demokratske zajednice dr. Šretera četnici su psihički i fizički zlostavljali a potom i ubili. Posljednji put viđen je živ 29. kolovoza 1991. godine. Gdje su ostaci njegova tijela ne zna se jer svjedoci šute. O životu dr. Šretera snimljen je dokumentarni film. Autor filma Dražen Bušić gost je Moje Hrvatske. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

21:05 Mirakul, mjuzikl. Mjuzikl Mirakul u medijima je ostao zapamćen kao povijesno-glazbeni spektakl, a svi koji su ga propustili pogledati uživo imaju priliku uživati u njemu ispred ekrana. Radi se o glazbeno scenskom spektaklu koji u 18 prizora predočuje velebnu pobjedu Sinjana nad 100 puta većom turskom vojskom uz pomoć Čudotvorne Gospe Sinjske. Nedavno je proslavljena 300. obljetnica te pobjede i 300. obljetnica krunjenja Gospine slike. Mirakul je zapravo priča o hrabrosti, ponosu, pobjedi, slobodi i vjeri.

23:00 Novo srce, emisija. Svoju životnu priču u Novom srcu ovog puta ispričao je karmelićanin, o. Antonio Mario Čirko, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama. Kako ga je Bog pozvao kroz film koji je gledao, što je to u srednjoj medicinskoj školi učvrstilo njegovo odluku za svećeništvo i zašto kaže da je njegovo zvanje medijsko? U emisiji je predstavio i svetište Majke Božje Remetske iz kojeg se uživo prenose svete Mise i drugi događaji.

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:20 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. Koje su glavne značajke Noina saveza s Bogom?

0:50 Svijet očima Vatikana, snimka

1:15 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Ova vrhunaravna epizoda BK-a hvata se u koštac i bavi se temom svakodnevnih izraza, fraza i poštapalica koje koristimo, a da ni sami ne znamo što točno znače i koje im je podrijetlo. Kao recimo izraz: hvatati se u koštac ili sjekira mi je upala u med. Tko smišlja te izraze i kako uđu u javnu uporabu?

2:05 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. "Dan treba započeti toplim obrokom, nečim što će nam zagrijati tijelo", stoji u naputcima sv. Hildegarde. Kaša od pirovog griza ili pirovih pahuljica je baš to - cjelovit i hranjiv obrok, idealan za zdrav početak dana..

2:15 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. 41. Dakar rally ove godine održan je u Peruu. Među brojnim natjecateljima koji su nastupili na ovoj najtežoj rally utrci na svijetu bili su i dvojica Hrvata, koji su se u Hrvatsku vratili s medaljom oko vrata. Daniel Šaškin i Saša Bitterman bili su gosti emisije Dudo i prijatelji.

3:00 Moja Hrvatska, emisija. Hrvatskog liječnika dr. Ivana Šretera četnici su 18. kolovoza 1991. oteli i nekamo odveli. Kamo, i dan danas je u sferi nagađanja. Činjenica je da je jedno vrijeme bio zatočen u napuštenoj kući u selu Branešcu blizu četničkog uporišta Bučja. Velikog hrvatskog mirotvorca, člana Hrvatske demokratske zajednice dr. Šretera četnici su psihički i fizički zlostavljali a potom i ubili. Posljednji put viđen je živ 29. kolovoza 1991. godine. Gdje su ostaci njegova tijela ne zna se jer svjedoci šute. O životu dr. Šretera snimljen je dokumentarni film. Autor filma Dražen Bušić gost je Moje Hrvatske. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

4:00 Mirakul, mjuzikl. Mjuzikl Mirakul u medijima je ostao zapamćen kao povijesno-glazbeni spektakl, a svi koji su ga propustili pogledati uživo imaju priliku uživati u njemu ispred ekrana. Radi se o glazbeno scenskom spektaklu koji u 18 prizora predočuje velebnu pobjedu Sinjana nad 100 puta većom turskom vojskom uz pomoć Čudotvorne Gospe Sinjske. Nedavno je proslavljena 300. obljetnica te pobjede i 300. obljetnica krunjenja Gospine slike. Mirakul je zapravo priča o hrabrosti, ponosu, pobjedi, slobodi i vjeri.

6:00 In familia Dei, emisija. Jeste li se ikada zapitali kako uskladiti svoj bračni i roditeljski poziv sa službom u Crkvi? Kako naći vrijeme za supružnika te slaviti Boga i u teškoćama? Zašto nas duhovna glazba duboko dotiče i kako svojim životom svjedoče Marina i Krešimir Matošević poslušajte ove nedjelje u emisiji In Familia Dei!

6:45 Susret u Riječi, emisija. Damir Borovčak u javnosti je poznat po istraživanju Gvozdanskog. Puno je toga učinio kao domoljub, politički analitičar, organizator, putopisac, publicist i povijesni istraživač, a dio rada približio nam je u emisiji Đure Vidmarovića.


 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!