Marijana Petir na Međunarodni dan ljudskih prava pozvala na zaštitu života

Na Međunarodni dan ljudskih prava, danas 10. prosinca, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir (HSS-EPP) uputila je amandmane na Izvješće o jednakosti žena i muškaraca u 2013. godini zastupnika Marca Tarabelle (S&D).

Pro-Life.jpg
Autor
Ured Marijane Petir
Fotograf
heritageaction.com
Objavljeno:
 
10.12.2014 14:07

Amandmanima je zatražila brisanje izravne promocije pobačaja u okviru, kako izvješće navodi, seksualnih i reproduktivnih prava žena. Zastupnica Petir podsjeća da je reproduktivno zdravlje žena u nadležnosti zemalja članica, a ne u nadležnosti Europske unije, te upozorava da ovakav pristup izvješću ima za cilj ući u njihovu nadležnost.
 
Također, Petir sa žaljenjem primjećuje da se izvješće u ovom dijelu izravno referira samo na neka pojedinačna prava, ali ne i na zaštitu i unaprjeđenje zdravlja žena i muškaraca, te smatra potpuno neprimjerenim promovirati pobačaj kao sredstvo ostvarenja jednakosti žena i muškaraca. Istaknula je da se u izvješću ne podupire u dovoljnoj mjeri muškarce i žene koji odluče zasnovati obitelj i imati djecu, niti se upozorava na problem neplaćenog rada kod kuće; izvješće ne vodi računa o ženama koje žive u ruralnim područjima i kojima su otežani uvjeti života i rada, ali se u više segmenata bavi onim što uopće nije nadležnosti EU kao što je pitanje seksualnih i reproduktivnih prava.

Marijana Petir je istaknula da je pravo na život osnovno ljudsko pravo koje je danas diljem svijeta dovedeno u pitanje te je na Međunarodni dan ljudskih prava još jednom pozvala na njegovu zaštitu.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno