[VIDEO] Mons. Andrej Siemieniewski, pomoćni biskup Wroclawa uputio riječi podrške Laudato TV-u

U emisiji 'Izdvojeno' iz Poljske se javio mons. Andrej Siemieniewski, pomoćni biskup Wroclawa i prisjetio nas dirljivog trenutka prije 22 godine - Posjet sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj.

Screenshot_20200325-175946.jpg
Autor
Laudato/A.K.K.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
25.03.2020 17:42

Mons. Andrej Siemieniewski, pomoćni biskup Wroclawa uputio je svoje riječi podrške Laudato TV-u.

- Dragi prijatelji iz Zagreba i Hrvatske. U nedjelju 22. ožujka čuli smo tešku vijest o potresu u vašoj domovini, u vašem predivnom gradu. Služili smo svetu Misu te nedjelje u 10 sati ujutro, te smo molili za vas. Molili smo Boga za blagoslov i pomoć u ovom teškom razdoblju za Zagreb i vašu zajednicu. Kako dospijevaju nove vijesti, znajte da ste nam u srcima, mislima i molitvi. Znamo kako vas je zahvatio Corona virus, zatim potres,  a sada čujemo da se zima vratila sa snijegom, mrazom i hladnoćom. - kazao je mons. Sieminiewski. 

Nadalje nas je prisjetio posjeta sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj. 

- Sjetimo se jednog predivnog i dirljivog trenutka koji se dogodio prije 22 godine. Tada je naš dragi svetac, Ivan Pavao II. posjetio Zagreb te vam je uputio ove riječi - 'Dragi narode Zagreba i čitave Hrvatske, dragi mladi i obitelji: mir s vama!' - Ovdje Ivan Pavao II. nastavlja – 'Ovdje ispred veličanstvene katedrale, koja je spomenik vjere, moje misli su sa svim divnim ljudima ove zemlje. Ivan Pavao II. susret je završio blagoslovom. 'Zazivam na vas blagoslov Boga Svemogućega i zaštitu Blažene Djevice Marije. Neka s vaših usana nikada ne siđe prekrasni pozdrav kojeg ovdje izgovaram: Hvaljen Isus i Marija!' Ovo su bile riječi sv. Ivana Pavla II. koje je izgovorio u Zagrebu prije 22 godine. Neka se one danas još jednom oglase u vašim srcima, neka vam pruže nadu i snagu - poručio je mons. Siemieniewski. 

Također se osvrnuo na zajednički susret Hrvata i Poljaka iz 2018. godine. 

- Dragi prijatelji s Laudato TV-a, sjećam se našeg susreta iz 2018. godine, u Zagrebu. Zajedno smo bili, Poljaci i Hrvati, te smo otkrili koliko su nam jezici slični. Otkrili smo rečenicu koja gotovo jednako zvuči na oba jezika. 'Takva mala riba'. Danas je trenutak da tražimo tu malu ribu. Ta mala riba spominje se u Iv 6,9: Ovdje je dječak koji ima pet ječmenih kruhova i dvije ribice! Ali što je to za tolike? Ali Gospodin je umnožio tu ribu te je bilo dovoljno za sve. 'Isus uze kruhove, izreče zahvalnicu pa razdijeli onima koji su posjedali. A tako i od ribica – koliko su god htjeli.' U ovim teškim i izazovnim trenutcima mi vam možemo pružiti samo malu stvar. Možda je to samo mala ribica: molitva ili mjesto u našim poljskim srcima za sve one koji trpe, mole se i ustraju. Hrabri narode u Zagrebu, dopustite Bogu da umnoži svaku dobru misao, djelo i intuiciju. Neka vam Bog bude na pomoći i neka vas blagoslovi: Otac, Sin i Duh Sveti. Amen. – kazao je mons. Siemieniewski. 


 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!