[VIDEO] Mons. Bože Radoš: Sveti Leopold suvremen je i za naše vrijeme

Mons. Bože Radoš i fra Jure Šarčević uživo na Laudato televiziji.

52.jpg
Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
12.05.2020 22:00


Mons. Bože radoš, biskup varaždinski, večeras je predslavio Misu u Župi svetog Leopolda Mandića u zagrebačkoj Dubravi.

Odmah nakon Mise uključio se u program Laudato televizije uživo, te kazao kako je sveti Leopold suvremen i za naše vrijeme, on je svetac koji ima što reći.

- On nam govori o slušanju Boga. Danas sam naglasio kako ima dobre uši i ruke pored ušiju, da čuje što Bog govori, ali i da u isto vrijeme čuje što čovjek govori. U njemu kao da nastaje razgovor između čovjeka i Boga. Bog koji govori dotiče ljudsku nutrinu i srce. Mijenja ih, mijenja srce ispovjednika i srce čovjeka koji je grešan, kao što je ispovjednik- Dok mu mijenja dušu i srce, čini ga poniznim i skromnim, kako bi Bog odnio ono što on ne može nositi - istaknuo je mons. Radoš.

Naglasio je kako je nama vjernicima dobro slušati Boga koji nas mijenja, što nam to govori, te mu onda govoriti, ali i ljudima, te će tada ona biti autentična.

- Isus nije s visoka pogledao čovjeka, nego se spustio kao dijete te kako kakao Ga mogu spoznati samo oni koji su djetinjega srca. Sveti Leopold je imao djetinji rast, pa oni koji bi kleknuli pored njega nisu ni osjetili tu razliku. Bilo je to oči u oči, a i on se znao često puta sagnuti, biti dijete. Kada služi darove Božje, ne može služiti kao gospodar, nego kao sluga - istaknuo je biskup Radoš.

Uz njega je gostovao i fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije.

- Upravo ovih dana Leopoldova poruka nam je više nego potrebna, upravo ta njegova vjera i sigurnost u Boga. Ali i ono što je on često govorio, a to je da je Bog i lijek i liječnik. U ovim kriznim danima trebamo se osloniti na Boga, koji je veći liječnik od svih liječnika, On jedini zna naći pravu terapiju - kazao je fra Jure Šarčević.

Istaknuo je kako nas sveti Leopold poučava da se oslonimo na Bog.

- Sveti Leopold je svima znao govoriti: 'Vjere imajte i sve će biti dobro'. To je poruka svima nama da imamo vjere ako je Gospodin s nama onda nam se ništa ne može dogoditi - dodao je fra Jure.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: