Mons. Janusz Stanisław Błachowiak napušta nuncijaturu u Hrvatskoj

U Apostolsku nuncijaturu u Republiku Hrvatsku dolazi 40-togodišnji svećenik Alfred Rayan D’Souza.

139.jpg
Autor
IKA/Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
01.07.2020 21:17

Dosadašnji drugi savjetnik u Apostolskoj nuncijaturi u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Stanisław Błachowiak danas je dobio odluku kojom se premješta iz Zagreba u Rim u Državno tajništvo Svete Stolice u Odjel za odnose s državama koji je među ostalim zadužen za diplomatske odnose Svete Stolice s drugim državama, sklapanje konkordata i drugih sporazuma, kao i za koordinaciju aktivnosti nuncija s lokalnim vladama, izvijestila je IKA.

U Apostolsku nuncijaturu u Republiku Hrvatsku dolazi 40-togodišnji svećenik Alfred Rayan D’Souza koji je rođen u Indiji gdje je za svećenika zaređen 2008. godine. Tri je godine služio u svojoj biskupiji Mangalore, a 2011. poslan je na studij u Rim gdje je doktorirao na kanonskom pravu te je od 2015. godine u diplomatskoj službi Svete Stolice. Otpravničke poslove u Apostolskoj nuncijaturi u Ugandi, gdje je sticao i svoje prvo misijsko iskustvo, obavljao je od kolovoza 2017. godine.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!