Mons. Mile Bogović: Neprimjerena naslovnica 'Hrvatskog tjednika'

Mons. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski u miru, reagirao na naslovnicu i tekst posljednjeg broja 'Hrvatskog tjednika'.

97.jpg
Autor
Laudato/P.S.
Fotograf
hu-benedikt.hr
Objavljeno:
 
16.05.2019 16:27

Na današnjoj konferenciji za novinare o radovima 58. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije, glasnogovornik HBK Zvonimir Ancić pročitao je demanti mons. Mile Bogovića, biskupa gospićko-senjskog u miru, kojeg je uputio uredništvu Hrvatskoga tjednika vezano uz naslovnicu i tekst koji je objavljen u njihovom novom broju.

Demanti prenosimo u cijelosti:

Zahvaljujem što ste moj članak o papinoj izjavi o kanonizaciji kardinala Stepinca vjerno prenijeli. Ipak mi je žao što sam Vam poslao svoj tekst, jer ste mu svojom opremom toliko iskrivili smisao, da se moram pozvati na zakon i tražiti da ovo objavite u narednom broju.

Najprije, na naslovnici sam smješten ispod glavnog naslova 'Antikrist' s papinom slikom. Meni tu nije mjesto. Naslovili ste moj tekst 'Napad pape Franje na Hrvate je poput srpske bombe'. Nigdje ne spominjem ni jedno ni drugo, kao što ne govorim da Papu 'ne treba pozvati u Hrvatsku'. U mom tekstu nigdje se ne spominje poimenice nijedan nuncij.

Ne kažem da je cijela oprema loša, ali mogu reći da su naslovnica, smještaj i naslov, kao i neki podnaslovi u tekstu, napad na mene kao biskupa Katoličke Crkve. Čitatelje molim da svoj sud donesu nakon pročitanog teksta, a ne na temelju opreme koje mu je uredništvo dalo.

Mons. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski u miru.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!